Di Francesco elégedett a csapat teljesítményével

Di Francesco elégedett a csapat teljesítményével

A Roma mestere szerint a SPAL elleni vereséget követően megfelelő választ adott a csapat a CSZKA elleni BL-mérkőzésen.

Hogyan jutott el a csapat a SPAL elleni kifügyüléstől a CSZKA elleni megtapsolásig?

"Ez az én csapatom - a SPAL elleni meccs előtt is voltak már jó meccseink. Szombaton a jól sikerült első félidő után a csapat azonnal összeomlott a nehézség első jelére, és teljesen elvesztette a kontrollt. Ezen a meccsen voltak szép pillanataink, és képesek voltunk mélyre leásni. A CSZKA nagyon jó csapat, de mi megtaláltuk a ritmust, jól játszottunk, és sok lehetőséget kidolgoztunk."

Edin Dzeko 150 mérkőzésen már 80 gólnál tart a Romában.

"Ha szombaton is gólt szerzett volna, akkor az még jobb lett volna. De azt kell mondjam, ő egy kivételes játékos, és nem csak a gólszerzést illetően, hanem amit a csapatért dolgozik, és ahogy kiszolgálja a többieket."

Nehéz volt visszaszerezni ezen a meccsen a labdát?

"Mindig van, amin lehet javítani. Az a tény, hogy a bajnokságban volt jó pár gyenge teljesítményünk azt sugallta, hogy nem vagyunk következetesek. Ez a győzelem most önbizalmat adhat. 13 alkalommal sikerült az ellenfél térfelén visszaszerezni a labdát, ami mutatja azt az agressziót, amit látni akarok. A második félidőben is sokszor sikerült a saját térfelükön tartanunk őket. Egyértelmű, hogy nem lehet 90 percen keresztül uralni a játékot, de amikor ilyen sokáig képes vagy rá, akkor a dominanciád kifizetődik."

Dzekon látszott az akarás, a SPAL ellen pedig mintha kevésbé lett volna motivált.

"Dzeko egy fantasztikus profi. Amikor kevésbé megy neki a játék, akkor talán levert lesz, de amikor elszánt, akkor nagyon jól játszik. Ezen a meccsen ez utóbbit láthattuk most sokszor, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban szeret este játszani."

"Voltak dolgok, amikkel nagyon nem voltam elégedett szombaton, bizonyos esetekben nem volt meg a megfelelő összpontosítás. Ilyen a futball, sosem szabad engedni, hogy a figyelmed alábbhagyjon. Ahogy mondtam, nem voltam elégedett azzal, ahogy a SPAL elleni meccsre felkészültünk, de voltak dolgok, amiket képes voltam megoldani. Egy meccsre egész héten készülsz, nem csak 2 órával előtte, én ezt gondolom, és ez többet nem fordulhat elő."

A csapat szép gólokat szerzett.

"Igen, és számos esetben jól és tetszetősen játszottunk. Igen kreatívak voltunk. Amiben még fejlődnünk kell az az, hogy még kevesebb lehetőséged adjunk az ellenfelünknek."

Mi a helyzet Lorenzo Pellegrinivel?

"Elővigyázatosságból cseréltem csak le. Fáradt volt, és szeretném, ha a következő meccs előtt rendbe jönne."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, CSZKA Moszkva, Bajnokok Ligája