Di Francesco dühös a második félidei teljesítmény miatt

Di Francesco dühös a második félidei teljesítmény miatt

A Roma hiába vezetett félidőben a Sahtar ellen, végül a hazaiak fordítottak, és 2:1-re megnyerték a mérkőzést.

"Két teljesen különböző csapatot láttam a pályán. Rengeteg játékost lekaphattam volna az első góljuk után."- kezdte Di Francesco a meccs után.

"Sajnos felbátorítottuk őket azzal, hogy alábbhagyott az intenzitásunk, és egyre kevesebb energiát fordítottunk arra, hogy a saját játékunkat játszuk."

"Az volt a különbség, hogy az első félidőben mindent megtettük annak érdekében, hogy gólt szerezzünk, míg a másodikban csak vártunk, bár nem tudom, hogy mire. Egyáltalán nem örülök annak, ahogy a második félidőben játszottunk."

"Az első gól miatt is szomorú vagyok, mert ilyen gól nem szabadott volna bekapni, olvasni kellett volna azt a játékot. Ez viszont továbbra sem magyarázza meg azt, hogy miért játszottunk úgy a meccs végéig. Rengeteg elemi hibát követtünk el, még olyan játékosok is, akik nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek."

Mivel magyarázható ez? Félelem, gőg, vagy csak hanyagság?

"Nem hiszem, hogy gőgösek lettünk volna csak azért, mert nyerésre álltunk egy fontos meccsen, és nem mintha a Roma minden évben döntőt játszana ebben a sorozatban. Mindannyian elszántak voltunk, jól akartunk szerepelni, de kiengedtünk. Mindent meg kell vizsgálnunk, hátha fizikai problémák voltak, vagy bármi, ami végül oda vezetett, hogy teljesen máshogy játszottunk."

"Túl gyakran elvesztettük a labdát, a passzaink erőltetettek voltak, ami teljesen az ellentétje volt az első félidei játéknak."

Milyen időszakot él meg Edin Dzeko?

"Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón olyan teljesítményt fog nyújtani, aminek örülni fogunk. Én hiszek benne, mert ő egy top játékos, az Ündernek adott gólpassza pedig zseniális volt."

"A második félidőben a többiek nem vették észre az elfutásait, amiért kár, mert a labdatartása sokat jelenthetett volna egy olyan csapat ellen, mint a Sahtar."

Mi a helyzet Alissonnal? Gondolta volna, hogy ennyire jó, mikor a nyáron átvette a csapatot?

"Olyan tehetséges, hogy a legnehezebb védések is könnyűnek tűnnek. Fantasztikusan lefedi a kaput. Soha nem vegyül bele a tömegbe, egyszerűen csak hatékony, olyan, amilyennek én a kapusokat szeretem. Amikor nehéz feladat várt rá, akkor ő megmutatta, hogy milyen remek kapus."

Mennyire volt fárasztó egy olyan csapat ellen játszani, amelyik nagyon gyakran használja a széleket?

"Az első 10 percben kicsit szenvedtünk, majd változtattam pár dolgot, onnantól másképpen zártuk le őket. Radját közelebb küldtem az emberéhez középen Cengiz helyett, így azon a területen, ahol létszámfölénybe kerülhettek volna, nem hagytunk üres területet. De amikor az ellenfeled ennyire szélesen játszik, olyankor nagyon ügyesnek kell lenned a labda visszaszerzésében, és annak gyors megjátszásában. Az első félidőben ezt jól is csináltuk, de a második félidőben belassultunk, és ezzel megadtuk nekik az esélyt a visszakapaszkodásra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája