Di Francesco: De Rossi rendkívüli játékos

Di Francesco: De Rossi rendkívüli játékos

A Roma mestere szerint csapata pozitív választ adott annak ellenére, hogy nem sikerült megnyerni a találkozót.

"Kár, hogy egy pofon kellett ahhoz, hogy megtaláljuk a saját játékunkat. Jól kell játszanunk ahhoz, hogy kimásszunk abból a gödörből, amit saját magunk ástunk."- kezdte a mérkőzés után a Roma mestere.

"Ezzel a teljesítménnyel egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna, és nem mellékes, hogy mindezt néhány nappal a firenzei meccs után nyújtottuk. Az edzőnek az a dolga, hogy a rendelkezésére álló játékosok karakterisztikájából a lehető legjobban működő rendszert hozza ki, de sokszor most nagyon mérges voltam rájuk, mert nagyon jól ismerjük már ezt a rendszert, amit alkalmaztunk, és mégis sokszor hibáztunk."

"Daniele De Rossi egyszerűen rendkívüli volt ezen az estén, hiszen nagyon jól ismeri a futballt, általa pedig mindenki jobban játszik körülötte."

"Ez a teljesítmény pozitív válasz volt a hétközire, bár azt a meccset nem lehet kitörölni soha, még akkor sem, ha most nyertünk volna. A srácokban volt tartás, és remélem, hogy ez most tényleg egy újabb kiindulópont a következő szint eléréséhez."

Talán most fordult elő először az, hogy Dzeko és Schick ennyire hatásosan tudott együttműködni a pályán.

"Schicket kicsit szélebbre toltam, így nem nagyon találkozhatott össze Dzekoval. A legfontosabb az, hogy láttam Patrikon, hogy él és virul. Tudjuk, hogy mennyire technikás és intelligens játékos, aki több poszton is képes játszani, de ezzel a határozottsággal komoly hatást érhet majd el."

"Zaniolo az egyike azon középpályásaimnak, akik gyorsak és erősek. Van még miben fejlődnie, a beadásai is mindig ugyanolyanok. Változtatgatnia kell a döntéseit, hogy kevésbé legyen kiszámítható, amikor olyan helyzetbe kerül, hogy be kell adnia a labdát."

"Ami benne és Tottiban közös, hogy mindig kéri a labdát, és ha hibázik, az nem szegi kedvét, teszi a dolgát, és megpróbálja mihamarabb visszaszerezni. Remélem, hogy ilyen élvezettel és lelkesedéssel folytatja a játékot."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A