Di Francesco: Csökkentenünk kell a hátrányunkat a riválisainkkal szemben

Di Francesco: Csökkentenünk kell a hátrányunkat a riválisainkkal szemben

Komoly megmérettetés vár holnap este a Romára, miután a Napoli vendégeként lép pályára a Sao Paolóban.

Milyen formában várja a két csapat a mérkőzést?

"A Napoli nagyon jól játszott a PSG vendégeként a Bajnokok Ligájában, és akár nyerhettek is volna. Látszik, hogy mentálisan és fizikálisan is jó formában vannak. Mi is végre önmagunk voltunk, eltökélten és helyes mentalitással futballoztunk. Sikerült összeszedni magunkat a SPAL elleni vereséget követően."

Tavaly hasonló körülmények között került sor a nápolyi mérkőzésre. Milyen mérkőzésre számít holnap?

"A tavalyihoz hasonló teljesítményt és hozzáállást várok. Azt akarom látni, hogy a csapat egy top teljesítményt szeretne nyújtani, amire szükségünk is lesz, hiszen egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani, akik régóta együtt játszanak. Idén kicsit másképp játszanak, de továbbra is nagyon jó edzőjük van. Ez a Napoli ugyanolyan jó, mint tavaly volt."

Miben különbözik Ancelotti csapata a Sarri-féle Napolitól?

"Nagyon sok dologban hasonlít, de Insigne például más poszton játszik, és ahogy a PSG ellen láthattuk, a pálya bármely területén remekül képes játszani. Már kevésbé összpontosítanak a labdabirtoklásra, viszont gyorsak a támadásépítésben."

Hogy van De Rossi, Kolarov és Florenzi?

"De Rossi és Kolarov már sokkal jobban, de még mindig nem 100%-os az állapotuk. Kolarov már a csapattal edzett, ami abból a szempontból fontos, mert ahhoz, hogy formába lendülj nem elég meccseket játszani, edzeni is kell. De Rossi játszott a CSZKA ellen, ezért neki mindenben segítettünk, hogy jó állapotba kerüljön. Florenzi is edzett, szóval szerintem rá számíthatok."

Fog változtatni a védelmen annak függvényében, hogy Ancelotti milyen csapatot küld pályára?

"Ahhoz fel kellene hívnom előtte. A lényeg, hogy nem állíthatod össze a csapatot kizárólag az ellenfél alapján, vagy inkább nem dönthetsz az utolsó percben. A meccsre egész héten készülsz, én pedig a játékosaim állapotát figyelembe véve döntök."

A SPAL elleni vereséget követően látható volt az a hozzáállás, amit elvárt a csapattól?

"Elég bosszantó, hogy Önök azt gondolják, nekünk ki kell kapnunk ahhoz, hogy felismerjünk bizonyos dolgokat. Máskor is többször megbotlottunk már, szóval nem engedhetjük meg magunknak többször. Nehezen fogunk Bajnokok Ligáját érő helyen végezni, ha megint elbukunk, szóval mindenképpen jobban kell felkészülnünk a meccsekre."

A Napoli jobb csapat, mint a Roma?

"Jelen pillanatban jobb, mert több pontjuk van, mint nekünk. Tavaly is ugyanez voltm, aztán egészen a BL-elődöntőjéig meneteltünk. Most még túl korai erről beszélni. Majd többet tudok akkor mondani, ha a játékosaim fejlődtek, az eredményeket és a teljesítményt illetően pedig sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek. A Napoli remek csapat, ők a Juventus legfőbb riválisai. Nálunk sokkal következetesebbek jelen pillanatban, ahogy az Inter is."

Mi a véleménye Ancelottiról?

"Vannak bizonyos edzők, akiket nagyon szívesen megnéznék munka közben az edzőpályán. Látható, hogy ő is valami pluszt ad a csapatnak. Nagyon tetszik, ahogy a csapatát menedzseli, és nagyon szívesen megnézném, ahogy a játékosaival bánik."

A Roma évekig a Napoli előtt volt. Jelen pillanatban melyik csapatban van több fejlődési lehetőség?

"Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk csökkenteni a hátrányunkat velük szemben, és ez a meccs ebből a szempontból is nagyon fontos lesz. Szerintem nekünk van több fejlődési lehetőségünk. Ők már alkalmazkodtak a taktikai rendszerükhöz, míg mi még mindig keressük a legjobb megoldást a sajátunkhoz. Fejlődnünk és javulnunk kell, ha szeretnénk versenyképesek lenni és feljebb jutni a tabellán."

Mit gondol, mit várnak az ellenfelek a Romától, amikor ellenük játszanak?

"Szerintem biztosan aggódnak, mert nem tudják, hogy éppen milyen csapattal kerülnek majd szembe, amelyik nagyon jól játszik, vagy amelyik 10 perc elteltével már elveszíti a fonalat. Kiszámíthatatlanok vagyunk, még néha nekem is. Következetesnek kell lennünk, bár az jó, ha az ellenfeleink kiszámíthatatlannak hisznek."

Insigne hamis kilences posztja lehet a holnapi meccsen a legnagyobb veszély?

"Szerintem ő inkább mint második csatár szerepel, vagy sokszor kint a bal szélen. Mertens sokkal többször szerepel azon a poszton. Insigne nagyon jól tudja, mikor kell bemozdulni az üres területekre, ezért nagyon oda kell majd figyelnünk rá, ahogy persze a többiekre is. Azzal tisztában vagyunk, hogy képes nekünk gondokat okozni, és egyértelműen a Napoli legveszélyesebb embere."

Ismerve a Napoli gyorsaságát, nem gondolt arra, hogy egy gyorsabb védőt szerepeltessen Fazio helyett?

"Nem akarok mindent elmondani Ancelottinak. Ez egy igen helyénvaló meglátás, de az is előfordulhat, hogy ugyanaz lesz a kezdő, mint a CSZKA ellen. A ma esti edzés után még nagyon fontos elemzéseket fogok tenni a játékosok állapotát illetően."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Napoli , Serie A