Di Francesco: Csak a győztes gól hiányzott

Di Francesco: Csak a győztes gól hiányzott

Hiába uralta a játékot, és lőtt majdnem 30 alkalommal kapura a Roma, végül a győzelmet nem sikerült megszereznie a Chievo ellen.

A mérkőzés főhőse a Chievo kapusa, Sorrentino volt, aki több bravúros védéssel mentett pontot a hazai együttesnek.

"Amikor ilyen sok helyzetet dolgozol ki, 70%-ban birtoklod a labdát, 30 keresztlabdád van, és 30 kapura lövésed, akkor egy dolog hiányzik csak, a gól."- jegyezte meg Di Francesco a mérkőzés után.

"Sokszor az emberek pusztán az eredmény alapján értékelnek, de látva a pályán a csapat dinamikáját, kijelenthetjük, hogy csak egy csapat volt a pályán."

"Persze néha meg kell birkóznunk pár kontrával - és hagytunk is nekik némi területet azzal, hogy mentünk előre a gólszerzés reményében. De sajnos nem jött. Sok helyzetet kihagytunk - nem a tiszta gondolkodással volt gond, sokkal inkább a kapu előtti kegyetlenséggel. Ez az a fajta mérkőzés és az a fajta teljesítmény volt, amit vártam. Uraltuk a mérkőzést, és a számok is ezt mutatják."

A csapat nem tűnt túl boldognak a játékvezetést illetően.

"Nem eshetünk bele abba a csapdába. Talán túl sok volt a szabálytalandág, amit kevés sárga lappal büntetett a játékvezető, de nem mutogathatunk a játékvezetésre. A legnagyobb hiba elsősorban amit elkövethetünk, hogy nem saját magunkra összpontosítunk."

A második félidőben remek játékot produkált a csapat, de úgy tűnt, hogy a keresztmozgások, és a passzok nem voltak tűélesek. Mi volt ennek az oka?

"A számok teljesen mást mesélnek, úgy érzem. Az első félidőben volt egy dupla helyzetünk. Kolarovnak voltak jó beadásai, de sajnos azokat sem sikerült kihasználni. Sosem lehetsz 90 percen keresztül tökéletesen játszani, de figyelembe véve a játék dinamikáját, és a helyzeteket, amiket kialakítottunk, megérdemeltük volna a gólt. Nem sikerült betalálnunk, ez a mi hibánk. 1 pontot szereztünk, de az látszik, hogy a kapu előtt sokkal pontosabbnak kell lennünk."

"Azon is kell még dolgoznunk, hogy a tizenhatoson belül több játékosunk legyen. Amikor tudod, hogy van olyan játékosod, aki képes jó labdákat beadni, akkor meg kell győződnöd arról, hogy találsz helyet belül és hogy a megfelelő helyen lesz bent egy játékos. A második félidőben ezt talán kicsit meggyőzőbben csináltuk. Megérdemeltük volna a győzelmet."

"Amikor a Chievo döntetlent játszott a Napolival, akkor szinte semmi lehetőséget nem adtak az ellenfelüknek. Ma viszont mi rengeteg lehetőséget kidolgoztunk, és én ennek azért örülök. Annak viszont már kevésbé örülök, hogy ezekből egyet sem sikerült kihasználni."

A Romának van a legjobb védelme a bajnokságban, viszont mindössze 27 gólt szereztek eddig. Ez mire vezethető vissza? Az is az oka lehet, hogy Dzeko nem szerez mostanában gólt?

"Nem várhatjuk csak Dzekótól el, hogy gólt szerezzen. Azok a gólok végül jönnek majd. Én nagyon elégedett vagyok azzal az egyensúllyal, amink van - és a góloktól eltekintve, nagyon kevés lehetősget adunk az ellenfeleinknek, mindig megpróbálunk a pálya felső részén játszani, ahol agresszíven letámadunk. Ez pozitívum. De sajnos nem szerzünk annyi gólt, amennyit tudnánk, pedig a gólok kicsit emelnék az önbizalmunkat."

7 hónap után Patrik Schick most először volt kezdő. Ma ő kezdett elöl középen, ez csak kísérletezés volt?

"Patrik tud ott játszani, vagy akár a szélen, amivel különböző lehetőségeket teremt számunkra. Amennyiben közelről megnézik a meccset, akkor láthatják, hogy mindkét poszton használtam ma."

A Roma továbbra is harcban van a bajnoki címért?

"A Romának fejlődnie kell még, és további pontokat gyűjteni. Ma is úgy léptünk pályára, hogy nyerni akartunk. A szezont nem az egyik bajnoki címre is esélyes csapatként kezdtük, vagyis eddig nem így kezeltek bennünket. Meggyőződésem, hogy hatalmas a fejlődési lehetőség még a csapatban."

Kit szeretne ellenfélnek a BL-ben? Kit szeretne elkerülni?

"Én csak a Chievo elleni meccsel foglalkozom ma. Ezzel kapcsolatban nincs most mit mondanom. Őszintén, azt kapjuk majd, akit sorsolnak. Mi nyugodtak vagyunk. A BL legjobb 16 csapata között már mindig komoly és nehéz ellenfél jön."

Mit gondol arról, amit Monchi mondott a szerződéshosszabbításáról?

"Nem beszéltünk a szerződéshosszabbításról. Profi vagyok, és teljesen nyugodt. Egyetértek vele, a Sassuolónál kézfogással egyeztünk meg a szerződésben. Ugyanaz a helyzet itt a Románál is, és abban az értelemben szerencsés vagyok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chievo, Serie A