Di Francesco: Cengiz megmutatta fantasztikus technikai tudását

Di Francesco: Cengiz megmutatta fantasztikus technikai tudását

A Roma Cengiz Ünder és Diego Perotti góljaival győzte le az Udinese együttesét a Serie A 25. fordulójának nyitómérkőzésén.

"A meccsek megnyeréséhez mindig szükség van egy kis egyéni varázslatra, de az első gólunk a csapatjáték végeredménye volt."- kezdte a meccs után a Roma mestere.

"Mindannyian keményen dolgoztunk, és próbáltuk megfelelően alakítani a játékot, miközben csak a megfelelő alkalomra vártunk."

"Az Udinese sokszor jött előre kontrákból, de ez elsősorban a játékstílusunknak volt köszönhető."

Mit gondol, működik a jelenlegi játékrendszer?

"Szerintem az én játékfilozófiám az, ami működik, hiszen az nem változott, egyszerűen a támadójátékunkat változtattuk meg. Ez néha azt jelenti, hogy előfordul, a védelem előtt kevesebb a játékos, de figyelmeztettem a srácokat, hogy erre nagyon oda kell figyelniük. Jól működött a 4-3-3, de egy idő után már nem tudtunk úgy szerepelni, ahogy akartunk. Kicsit csiszoltunk a dolgokon taktikailag, így ez most mind a csapat előnyére szolgál."

Kicsit úgy tűnt, mintha túl sok hirtelen ötlettől vezérelt keresztlabda lett volna. Mit gondol, ezen még van mit javítani?

"Egyetértek ezzel. Nem tetszettek ezek a keresztlabdák, meg hogy Edint próbáltuk megjátszani a felívelésekkel, mert ezekkel nagyon megkönnyítjük az ellenfél védelmének a dolgát. Európában és Olaszországban a legtöbb játékos, akik ellen pályára kell lépned, jók a levegőben. Ebben még javulnunk kell."

Mennyire értékes Cengiz, és miben kell még fejlődnie?

"A döntéshozatalban kell még fejlődnie. Sokszor lehajtott fejjel játszik, így pedig nem látja a lehetőségeket, de a szezon kezdetéhez képest már sokkal többet segít a csapatnak. Csodálatos technikai képességei vannak, amit most is láthattak. Nagyon jól tudja előkészíteni a lövéseket, és nagyon gyorsan tud lőni."

A játékosok is sokkal jobban néznek ki most...

"A hátralevő meccsek alapján hoztunk egy döntést. Megnéztük őket, és fennállt a veszélye annak, hogy bizonyos meccseken kicsit gyengébben fogunk játszani, de ez számított kockázat volt, aminek a végső célja az, hogy a csapat intenzitását növelni tudjuk. A mai meccset erősen fejeztük be. Viszont jobban kell kezdenünk a meccseket. Most egy kicsit jobbak voltunk, de van még mit fejlődni."

Most a Sahtar következik, egy olyan csapat, amelyik elég régen játszott tétmeccset.

"Ezt úgy kellene alakítanunk, hogy végül nekünk kedvezzen. Több meccs van a hátunk mögött, viszont nekik elég sok olyan minőségi játékosuk van elöl, aki képes megverni az emberét, és bármikor gólt tud szerezni. Igen gyorsan kell majd játszanunk, és lehetőség szerint már a saját térfelükön le kell zárnunk a területeket. A legfontosabb az, hogy csapatként dolgozzunk, mert sajnos az utóbbi időszakban volt arra példa, hogy nem sikerült dolgokat együtt megvalósítanunk."

Patrik Schick játszhat Edin Dzeko helyén elöl?

"Schick nagyon fontos játékos számunkra, és szépen lassan már ő is kezdi azt magáévá tenni, amit elvárok tőle. Edin megint remek munkát végzett ma is, nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy megtesz mindent a csapatért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Udinese, Serie A