Di Francesco: Borzasztóan védekeztünk

Di Francesco: Borzasztóan védekeztünk

A Roma kilátástalan játékkal sima 3:0-ás vereséget szenvedett a városi derbin.

Már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a Lazio, miután egy bedobást követően mattolta a római védelmet. Ezt követően némi meddő mezőnyfölényt kialakított ugyan a Roma, de komoly egyenlítési lehetősége nem akadt.

A második félidő derekán aztán Ciro Immobile büntetőből eldöntötte a mérkőzést, Cataldi pedig egy távoli lövéssel feltette az i-re a pontot.

"Az első félidőben egyértelműen nem sikerült felnőnünk a feladathoz. A bekapott gólt, és a félidőt követően megfelelően reagáltunk, voltak is egyenlítési lehetőségeink, de a büntető kifogta a maradék szelet is a vitorlánkból."- kezdte a meccs értékelését Di Francesco.

"Egyszerűen nem fordulhat elő olyan, hogy bedobásból gólt kapunk. Ez már a Frosinone ellen is megtörtént, totális csődöt mondott az emberfogásunk. Ebben a szezonban iszonyat sok védekezési hibát követünk el, és nem elég, hogy vannak helyzeteink."

"Megpróbáltunk ezeken a helyzeteken dolgozni, de mentálisan is javulnunk kell. A hozzáállás sem volt megfelelően pozitív. Ez egy olyan meccs volt, amivel visszatérhettünk volna a helyes útra, és a 3:0-ás vereség túlságosan súlyos, ha figyelembe vesszük a meccs összképét."

"Nem is értem, hogy miért kezdtünk olyan enerváltan, lomhán, mert egy derbit nem lehet félvállról venni. Mentálisan nagyon sokat kell ennek a csapatnak javulnia, bőven van min dolgozni. Sorozatban jó eredmények jöttek, szóval most pont nem hiányzott egy ilyen visszaesés."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A