Di Francesco: Bebizonyítottuk, hogy elég jók vagyunk

Di Francesco: Bebizonyítottuk, hogy elég jók vagyunk

A Roma mestere teljesen elégedett volt a csapatával a Milan elleni győztes meccsen.

Ami a játékot illeti, még egyértelműen van hová fejlődni, de ma este egy remek győzelmet aratott a csapat...

"Ez egy remek teljesítmény volt, mentálisan is, alapvető volt, hogy végig koncentráltak maradtunk és megtartottuk a csapat egyensúlyát. Néhány alkalommal jobbak is lehettünk volna, de jókor tapostunk bele a gázba és váltottunk sebességet, majd utána ügyesen megtartottuk a labdát."

Ott tart a Roma, ahol kell?

"Igen. Halladni akartunk előre és közel maradni az élmezőnyhöz. A Sampdoria elleni elmaradt meccs nem segített, mert egy meccsel így kevesebbünk van és az pszichésen elég zavaró. A mai meccsig az emberek azt mondogatták, hogy eddig csak a könnyű meccseinket nyertük meg. A csapat kezd belerázódni és én látom a fejlődést nagy általánosságban, de ma ezen a meccsen a csapat megmutatta, hogy elég jó."

A Roma harcban lehet a bajnoki címért?

"A többiek mögött vagyunk, de azon vagyunk, hogy meccsről meccsre begyűjtsük a pontokat. A kemény munkára kell összpontosítanunk és nem szabad elszállni. A sok hiányzó ellenére a csapat remek választ adott úgy, hogy a játékosok három naponta mérkőzést játszanak, köztük ott volt ráadásul egy többórás út Bakuba."

Mennyire zavaró ez elmaradt meccs?

"Ez azt jelenti, hogy valami hiányzik, mert például az Atletico ellen is jobb lett volna, ha előtte tudtunk volna játszani és nem az Inter elleni vereség lett volna az utolsó meccsünk. Ahogy mondtam, mi szerettünk volna játszani, de már így alakult és sajnáljuk, hogy emiatt kicsit hátrébb vagyunk a tabellán, de optimisták vagyunk. A csapat fejlődik és felismerte azt, hogy nagyon zártnak, szűknek, valamit a kapu előtt könyörtelennek kell lenni ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak."

Üzensz valamit Montellának?

"Eredményt cseréltünk, tavaly pont fordítva alakultak a dolgok. Akkor én rajtoltam nagyon rosszul és ő remekül. A szeretetem viszont semmit nem változott a mai eredménytől függetlenül, továbbra is igazi barátom maradt és a legjobbakat kívánom neki."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A