Di Francesco: Bárkit képesek vagyunk legyőzni

Di Francesco: Bárkit képesek vagyunk legyőzni

Di Francesco szerint ha a Roma a saját játékát tudja játszani, akkor bárkit képes legyőzni.

"Azt akarom, hogy a csapat mindig úgy játsszon, hogy látszodjon, van személyisége. A cél az, hogy megöljük az ellenfél játékát, emiatt a mentális szempont nagyon fontos, mert meg kell mutatnod, hogy te akarod uralni a játékot."- magyarázta a Roma mestere a Roma TV-nek adott interjúban.

"A Barcelona ellen mindent meg kell mutatnunk abból, amit tudunk. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor bárkit legyőzhetünk, és lehet, hogy minden csapat más, de a mentalitásnak mindig ugyanolyannak kell lennie."

"Amikor olyan csapat ellen futballozol, amelyik csak védekezik, és nem akar sokat csinálni, olyankor teljesen normális, hogy te dominálsz, de nem minden csapat hagyja ezt."

"Minden meccsnek megvan a saját története, nekünk pedig változtatnunk kell a hozzáálláson, amennyiben szükséges."

"Nagyon fontos, hogy mindkét meccsen próbáljuk a saját játékunkat játszani, sajnos ez az utóbbi meccseken - amikor pontokat vesztettünk - hiányzott, nem voltunk egységesek."

"Nagyszerű elégtétel, hogy a legjobb 8-ban vagyunk, aminek nagyon örülünk, hiszen ez nem sűrűn fordult eddig elő. A bajnokságban lehetne egy kicsivel több pontunk, de az európai kupaporondon sikeresek voltunk, de itt sem lehetünk elégedettek."

"Tiszteljük a Barcát, tudjuk mennyire erősek, de a félelem biztosan nem segít."

A Roma mesterét ezt követően Patrik Schickről kérdezték, aki még adós a góllal a bajnokságban, valamint a BL-ben sem lépett még pályára.

"Schicknek folytatnia kell a munkát, a lehetőség mindig itt van körülöttünk. Próbáltam valamennyire szélen játszatni, de nem szélső játékosként, mert tudjuk, hogy ő nem szélső támadó. Nincs könnyű helyzetben, amiatt sem, mert sok apró sérülése volt, így edzeni sem tudott normálisan, de a tudását illetően nincsenek kétségeink."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Barcelona, Bajnokok Ligája