Di Francesco azt kérte, hogy változtassam egy kicsit a helyem

Di Francesco azt kérte, hogy változtassam egy kicsit a helyem

Perotti számára a lehető legjobban fejeződött be az elmúlt szezon és már alig várja, hogy az új elkezdődjön.

A Roma TV-nek adott péntek reggeli interjúban az argentin játékos elismerte, hogy ő már az edzőtábor előtt, a nyaralásán elkezdte az edzéseket.

"Igen, egy hetet Ibizán nyaraltam Fazióval, aztán amikor visszautaztam Argentínába, akkor elkezdtem edzeni, mert tudom, hogy nehéz szezon vár rám."- mondta Perotti.

"Lassan 29 éves leszek, ezért már idejében el kell kezdenem az edzéseket, hogy felkészülten várjam az edzőtábort."

Lényegében ott folytattad, ahol az utolsó, Genoa elleni meccsen abbahagytad. Az első felkészülési meccsen is gólt szereztél...

"Ez így van, mindig jó érzés gólokat szerezni. A Genoa elleni gólom nagyon fontos volt a csapat, a klub számára és nekem is. Ebben az évben fizikálisan jó formában kell lennünk, mivel rengeteg meccs vár ránk. Ott vagyunk a Bajnokok Ligájában is, ahol majd szükség lesz a legjobb teljesítményre."

Változtatott valamit a posztodon egy kicsit Di Francesco?

"Azt kérte tőlem, hogy egy kicsit többször mozogjak befelé. Megszoktam, hogy a szélen játszom, de ő azt kérte, hogy mozogjak az oldalvonalak között és így legyek közelebb a csatárhoz és a kapuhoz. Szeretnék több gólt szerezni, mint amennyit tavaly sikerült."

Ez nem tűnik teljesen másnak, mint amit tavaly is játszottál...

"Más, mint amit Spalletti kért tőlem. Ő azt kérte, hogy a labdát az ellenfél kapujához közelebb kapjam meg, de szeretek visszalépni, hogy megkapjam. Sokszor előfordul, hogy szinte lehetetlenség fent megkapni a labdát, ezért inkább visszamész, különben sose szereznél labdát. Ezért szeretek inkább visszalépni és elkérni a labdát."

Dél-Amerikából származol, mennyire volt nehéz megszokni a nagyobb taktikai hangsúlyt a meccseken?

"Mikor 18 éves koromban Európába érkeztem, nem volt egyszerű megszokni ezt, mivel nálunk erre nem fektettek különösebb hangsúlyt az edzéseken. Ez történt velem akkor és ugyanez van most Gersonnal, aki például sokkal teljesebb játékos, mint amilyen volt a Romához igazolásakor. Ebből a szempontból ha Európában játszol, akkor biztosan jobb játékos leszel."

Hogy jössz ki Alissonnal?

"Szerencséje volt, hogy megfogta edzésen a büntetőmet. De előtte már rúgtam neki 4, vagy 5 tizenegyest, ami bement..."

Alissonnal együtt többször is megnyugtattátok a szurkolókat. Bízol ebben a Romában?

"Jó csapat vagyunk és szerintem ezt láthatták is. Sajnos a trófea nem jött össze az elmúlt szezonban és ez az, amiben hibáztunk. A Laziónál és a Lyonnál is jobbak voltunk, de mégis kikaptunk. A bajnokságban jól szerepeltünk és másodikok lettünk, pedig már majdnem kicsúszott a kezünkből, de megérdemelten vertünk meg olyan csapatokat, mint a Milan és a Juventus. Igaz most néhányan távoztak, de mások viszont érkeztek és szerintem ők elég jó játékosok. Ismerem Monchit és tudom, hogy csodákra képes az átigazolási piacon. Erős csapatot fog építeni."

Mi a véleményed Maxime Gonalonsról eddig?

"Nagyon tapasztalt. Ő volt a Lyon csapatkapitánya, szóval nem egy hátulgombolós srácról beszélünk. Egyelőre még nem beszél olaszul, de megérti az edző kéréseit és tudja, hogy mit kell tennie a pályán. Pár jó játékos távozott, de jöttek újak. Strootmannal és De Rossival hosszabbítottak és remélem, hogy Manolasszal és Nainggolannal is hasonlóan fognak tenni és akkor nagyon erős csapatunk lesz."

Mit vársz az előttünk álló szezontól?

"Egy dolgot szeretnék mindennél jobban, mégpedig nyerni valamit a Romával. Ezt nem a szurkolók miatt mondom, hanem mert tudom, hogy mennyivel másabb ezzel a csapattal nyerni valamit, ez igen különleges. A televízióból már van elképzelésem, aztán amikor a csapathoz kerültem Burdisso ugyanezt mondta nekem. Amennyiben nem sikerülne, ha majd megöregszem, akkor sajnálattal fogok visszagondolni ezekre az időkre."

Mennyire bánt az, hogy Alisson megfogta a büntetődet?

"Alessio Romagnoli a Primavera kapusa is megfogott egyet és azonnal feltette az Instagram-ra. Lehet nekem is el kellene kezdenem feltenni az összeset, amiket belövök!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú, Pinzolo