Di Francesco: Az eredmény ellenére nem volt csúnya meccs

Di Francesco: Az eredmény ellenére nem volt csúnya meccs

A Roma Stephan El Shaarawy egyetlen találatával győzte le a Bolognát a szombat esti mérkőzésen.

A játékosaid szállították a győzelmet, ahogy kérted, ezzel is növelve az önbizalmukat, valamint a csapat továbbra is tapad az élmezőnyre.

"Ahogy a meccs előtt is mondtam a srácoknak, nagyon fontos volt, hogy csak saját magunkra összpontosítsunk, mert a Juventus előttünk játszott. Nekünk a saját meccsünkre kell fókuszálni mindig. Rámutattam arra, hogy a Serie A-ban és a BL-ben 78 szögletet végeztünk el anélkül, hogy gól született volna belőle. Gólt akartam szögletből, és megkaptam."

A játékosok azt mondják, hogy a Roma tavaly nem tudott úgy meccseket nyerni, mint idén, ilyen csúnyán.

"Én nem mondanám, hogy ez csúnya győzelem volt, ahogy a Crotone ellenire sem. Amikor számos helyzetet dolgozol ki, de végül 1:0 lesz a végeredmény, akkor ez kicsit másnak tűnik. Egy olyan Bologna ellen játszottunk most, amelyik úgy jött ide, hogy azt a játékot fogja nyújtani, ami elvárható volt tőle. Elég sok gondot okoztak nekünk, de a védelem állta a sarat. Annak ellenére voltunk agresszívek, hogy a Bologna a nagyobb csapatok ellen mindig jól szerepelnek."

Az utolsó meccshez képest eddig 8 alkalommal változtattál a kezdőn. Ez azt mutatja, hogy a csapat kialakított egy egyértelmű, saját játékstílust az egyes játékosoktól függetlenül?

"Az csapat egy egész, amelyik ugyanazért a célért küzd, mindenki támad, és védekezik, ha kell. Ez sokat segít abban, hogy érettebbé váljunk. Az első időszakban elég sok hibát vétettünk az ellenfél területén, viszont számos szép lehetőséget alakítottunk ki, mindössze a befejezéseknél kellett volna sokkal élesebbnek, könyörtelenebbnek lennünk."

Mit gondolsz a fiad, Federico teljesítményéről? Szerepelhetne a Romában?

"Az biztos, hogy ide jöhetne egyszer, ha én már nem leszek itt. Nagyon nehéz a saját fiadat edzeni. Nagyon sokat fejlődött, és igen megnehezítette a dolgunkat ezen a meccsen. Elég nehéz róla Di Francescóként beszélni, amikor megemlítem a játékosaimnak. Nagyon jól képes befutni a szabad területekre, ezért nagyon kellett rá figyelnünk, sokszor ki kellett rá váltanunk. Ő játszotta a saját játékát, én pedig az enyémet. Szerintem jól játszott. A meccs után Florenzi odajött hozzám, és azt mondta, eléggé be volt parázva végig. Federico ellenfél volt a meccsen, de ahogy az befejeződött, újra a fiam, akivel együtt leszek."

A legjobb munkát úgy tűnik hátul végezted, pedig Fazio nem a leggyorsabb védők közé tartozik...

"Ezzel teljesen egyetértek. Kezdik azokat a betanult dolgokat alkalmazni, amiket a legelejétől fogva gyakorlunk, és igaz vannak még nehézségeink, de a csapat egyre jobban mozog."

Mi a helyzet a csapat fizikai állapotával? Mintha Kevin Strootman nem lenne éppen topon.

"Kevin fizikálisan teljes mértékben rendben van, az adatok is ezt adják vissza. Talán egy gól jót tenne az önbizalmának, de eddig elégedett vagyok, hiszen a legjobb munka a védőink számára az, amit a középpályások és csatárok elvégeznek. Mint amikor Edin Dzeko folyamatosan üldözi az ellenfelét. Kevin az egyike azoknak, akik segítenek a mondanivalómat átadni a csapatnak, és ez nem jelenti azt, hogy ő nem fejlődik."

A következő 3 hétben a Chelsea, a Lazio, és az Atletico Madrid lesznek az ellenfelek. Hogy készülsz?

"Annyit tudok csak, hogy kedden a Chelsea lesz az ellenfelünk, és addig megpróbáljuk a lehető legjobb módon visszanyerni az energiáinkat. Pár helyen módosítottam, hogy pihenjenek páran, és frissebben álljunk a következő feladathoz, de sokan a ma este pályára lépett játékosok közül a Chelsea ellen is játszani fognak. De nem akarok ennyire előretekinteni."

"Mindig mindent a következő meccsre értékelünk ki. Nyilvánvaló, hogy a Chelsea ellen megpróbáljuk bebiztosítani a továbbjutásunkat és nyerni, hiszen mindig győzelemre játszunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Bologna