Di Francesco Atletico Madrid elleni sajtótájékoztatója

Di Francesco Atletico Madrid elleni sajtótájékoztatója

A Roma mestere kiemelte, hogy egy sikerre éhes csapatot szeretne látni holnap az Atletico Madrid ellen.

"Elsősorban egy olyan csapatot szeretnék holnap látni, amelyik határozott és sikerre éhes."- válaszolta a Roma mestere, amikor megkérdezték tőle, hogy milyen csapatot szeretne holnap látni.

"Igazi labdarúgó csata várható és remélem, hogy jól fogunk szerepelni."

"Az elmúlt években a Roma nem szerepelt valami jól az európai kupaporondon, ezért mindenképpen jól kellene rajtolnunk. Mivel ez lesz az első meccsünk, ezért ez akár döntő fontosságú is lehet a későbbi, továbbjutási reményeinket illetően."

Mi a véleményed Diego Simeone futballfilozófiáját illetően?

"Simeone csapatának nagyon egyértelmű identitása van. Kevésbé látványos, sokkal inkább praktikus, de mindig eredményes játékot játszanak. Kétszer is bejutottak a BL döntőbe, ez pedig nem véletlen. Mentálisan és fizikálisan roppant erősek. Ahhoz, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt, kicsit nekünk is meg kell felelnünk a stílusuknak úgy, hogy közben megmaradunk a saját filozófiánknál."

Vannak még kétségeid Alessandro Florenzit és Bruno Perest illetően?

"Mindig vannak kétségek, ez a mindennapok része. A csapat jól teljesít az edzéseken. Azon dolgoztam sokat, hogy csapatként működjünk, ez az egyik, amit megpróbáltam a saját identitásunk alapjává tenni. Ami Perest és Florenzit illeti, még nem döntöttem. Még pár dolgot mérlegelnem kell. Ami Schicket illeti, szerencsére a sérülése nem annyira komoly, mint amennyire tartottunk tőle. Remélem, hogy a következő bajnokin, vagy az azt követőn már számíthatok rá."

Milyen játékfilozófiát láthatunk majd holnap a csapattól?

"Azt várom, hogy nagyon szervezettek legyünk, maradjunk szűkek, játsszunk csapatként és a mérkőzés minden aspektusából legyünk versenyképesek. Nem számít, hogy védekezünk, vagy támadunk, de maradjunk zártak végig."

Hogy van Hector Moreno?

"Jól van, már 90 percet játszott a válogatottal. Voltak izomproblémái, amikor elkezdte az edzéseket, de már minden visszaállt a normális kerékvágásba."

Jó, vagy rossz volt, hogy elmaradt a Sampdoria elleni meccs?

"Az Atletico elleni felkészülés szempontjából jól jött a plusz nap, de ki tudja, hogy mi lett volna, ha lejátszottuk volna azt a meccset. Minden előny relatív. Nagyon sok Atletico játékos nem játszott az utolsó meccsükön a Valencia ellen, így sok kezdőjátékosuk pihent."

Hogyan fogjátok semlegesíteni az Atletico támadósorát?

"Felkészültünk pár dologgal, amivel problémát okozhatunk nekik. A saját ötleteinkre, a saját játékunkra fókuszáltunk, és reméljük, hogy sikerül kihasználnunk a gyenge pontjaikat. Ami pedig a keménységet illeti, remélem, hogy abban is sikerül felvenni a harcot. Nem juthatunk el sehová, hacsak nem tesszük mi is ezt. Kevin egy vezető a pályán és azon kívül is. Ő az a típusú játékos, aki képes a csapatot előrefelé vezetni és inspirálni. Holnap ilyen játékosokra lesz szükségünk, de számítok nagyon sok játékos tapasztalatára is. Meg kell mutatnunk az Atletico ellen, hogy kik vagyunk."

Jelen pillanatban nem nagyon figyel a média a Romára. Hogy látod ezt a helyzetet?

"Az utolsó meccsünket elveszítettük, majd a Samp elleni elmaradt, szóval ez várható volt. Talán más lenne a helyzet, ha játszottunk volna szombaton, de most már koncentráljunk a holnapi meccsre, ami után az emberek megint elkezdenek majd rólunk beszélni. Amennyiben az Inter ellen mutatott játékunkat fogjuk játszani, persze eltekintve az utolsó 20 perctől, akkor jó eredményt is elérhetünk. Biztosra kell mennünk, hogy a dolgok jól alakuljanak számunkra."

Mi a helyzet Diego Perottival?

"Az Inter ellen fantasztikusan játszott Perotti és nem csak technikai, de fizikai szempontból is. Mindenkinél többet futott. Már Pinzolo óta nagyon keményen dolgozik velem és ez az egész nem véletlen. Változtatott a játékán, így sokkal közelebb van a kapuhoz és a csatárokhoz, és remélem, hogy sok öröme lesz még ebben. Azt se felejtsük el, hogy itt van nekünk El Shaarawy is, aki nemrég épült fel a sérüléséből, ami azt jelenti, hogy arra a posztra két top játékosunk is van. Perottinak több gólt kell szereznie, amennyiben így tesz, megváltozik körülütte majd a légkör."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Bajnokok Ligája, Atletico Madrid