Di Francesco: Amatőrök voltunk

Di Francesco: Amatőrök voltunk

A Roma mestere úgy véli, csapata úgy játszott, mint egy amatőr csapat.

Az Atalanta a hétközi Európa Liga mérkőzésre készülve szinte az összes meghatározó játékosát pihentette, azonban a Romának így is kapaszkodnia kellett végig a meccsen, és végül csak 3:3-as döntetlenre volt képes.

"Minden elismerésem az Atalantáé, akik hihetetlen fizikai állapotban vannak hozzánk képest, és lényegében minden más csapathoz képest. Az első félidőben sokkal több energiájuk volt, mi pedig minden helyzetet rosszul mértünk fel, mellette pedig még lassúak és körülményesek is voltunk."- kezdte Di Francesco a meccs utáni nyilatkozatát.

"Ha tehettem volna, a szünetben lecseréltem volna vagy 7-8 játékost, de sajnos nem tehettem. Sikerüt összekapnunk magunkat, de az utolsó 10 percben megint nagyon mérges lettem, mert teljesen szétszakadt a pálya, és megszűntünk csapat lenni, így az Atalantának megint sok lehetőséget adtunk a győzelemre."

A Roma végül 10 perccel a meccs vége előtt Pastore szabadrúgását követően Manolasz közeli lövésével egyenlített, de a győzelmet nem sikerült megszereznie.

"Nagyon sokat gyakoroltuk az edzéseken ezt a típusú mozgást. Az első félidőben pedig volt vagy 50 olyan passzunk, ami csak úgy a semmibe visszament a kapushoz minden ok nélkül, de minek. Pedig tudtuk, hogy mi lenne a legjobb megoldás a védőik elmozdítására, és én ebből szerettem volna többet látni."

"Az első félidőben nagyon rosszak voltunk. A lábak nagyon nehezen mozogtak, emellett iszonyat lassú volt a gondolkodásunk is."

A Roma mestere több alkalommal is dühösen püfölte a kispad plexiét, így a nyilatkozatra bekötött kézzel érkezett.

"Szinte megőrültem, mert sokkal nagyobb koncentrációt akartam látni. Azt akartam az utolsó 10 percben, hogy megmaradjon az egyensúly a csapaton belül, mégis úgy néztünk ki, mint egy amatőr csapat, ahol 11 játékos támad 11 ellen. Így nem lehet játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Atalanta, Serie A