Di Francesco: A taktika irreleváns

Di Francesco: A taktika irreleváns

A Roma mestere szerint a taktika teljesen irreleváns olyankor, amikor egy csapat 9 ember ellen gólt kap, és ezzel teljesen leadja a kétgólos előnyét.

A Roma szünetben már 2:0-ra vezetett a Cagliari ellen a Sardegna Arenában, azonban Artur Ionita szépített a második félidőben, ezzel nyílttá tette a mérkőzést, majd két kiállítást követően a 95. percben Marco Sau egyenlített.

"Nem akarok a taktikáról beszélni, mert itt vannak bizonyos játékosok, akik olyan tapasztalattal rendelkeznek, hogy ezt lehetetlenné teszi. Egyszerűen nem kaphatsz gólt az utolsó percben 9 ember ellen azért, mert nem birtoklod a labdát. Nem, ez lehetetlen."- nyilatkozta keserűen Di Francesco a meccs után.

"Vannak ellenfelek, lehetnek gondjaid, de mi folyamatosan elvesztegetjük annak a lehetőségét, hogy megszerezzük a harmadik gólt. Láttam, hogy az utolsó 20 percben nem voltunk már élesek, nem tudtuk megtartani a labdát."

"A pontrúgásoknál átváltottam szoros emberfogásra, mert tudtam, hogy a Cagliari erős az ilyen szituációkban, de mikor ilyen szintű zavarodottság van, ez egyáltalán nem jelent különbséget."

"A támadásokat illetően nagyon kevés lehetőségem volt a kispadon, mert Perotti és Pastore is régen játszottak már, jelen pillanatban pedig nincsenek még olyan állapotban, hogy végig a pályán lehessenek."

"Nagyon mérges és csalódott vagyok a döntetlen miatt, mert ez abszurd. Ilyen nem fordulhatna elő, hogy gólt kapunk 9 ember ellen a hosszabbítás utolsó percében."

"Ez a csapat művelt már ilyet korábban, és amikor a Cagliari szépített, látható volt a feszültség. Egyre mélyebben és mélyebben védekeztünk, és egyre jobban megzavarodtunk. Az utolsó 20 percre pedig mentálisan teljesen összeroppantunk."

"Ne feledjük, hogy Daniele De Rossi, a csapatkapitányunk 40 napra kidőlt, és az ő karaktere most nagyon hiányzik a pályán."

"Nagyon nehéz most olyan játékost találni, aki kibír 90 percet. A Cagliari egyre jobban támadott minket a széleken, ezért megpróbáltam ott erősíteni, és megvédeni a széleket, de sajnos a csapat mentalitása nem tartott ki a meccs végéig."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Cagliari, Serie A