DI Francesco: A szezon eddigi legjobb Romája volt ez

DI Francesco: A szezon eddigi legjobb Romája volt ez

A Roma helyenként látványos játékkal 3:1-re diadalmaskodott a Sassuolo együttese felett.

Néhány helyen változtatott Di Francesco az elmúlt találkozóhoz képest, például visszakerült a védő posztjára Alessandro Florenzi, valamint Diego Perotti a Bologna elleni vesztes találkozó óta először volt újra kezdő.

Lendületesen kezdte a mérkőzés a Roma, és már a 8. percben megszerezte a vezetést, azonban a csapat ezt követően sem állt le, és végig agresszívan, helyenként látványos játékot bemutatva 3:1-re nyert a Sassuolo ellen.

"Technikai szempontból a szezon egyik legjobb mérkőzése volt ez, ha nem a legjobb, figyelembe véve a rengeteg kidolgozott helyzetet."- nyilatkozta Di Francesco a mérkőzést követően a Sky Sport Italia-nak.

"Jó úton járunk, és ezen a meccsen számos nagyon szép momentumot láttam. Nem könnyű a helyzet, amikor hosszú ideje kulcsjátékosaid hiányoznak, mert szeretem a következetesség érzését meccsről meccsre megteremteni, de végre most már újra együtt dolgozunk és kezdünk egységgé formálódni."

Több olyan pletyka is megjelent, miszerint Di Francescónak a Genoa elleni siker ellenére sem biztos a helye, azonban ez a győzelem valamennyit szilárdíthatott a pozícióján.

"Sosem hiányzott a klub támogatása, mindig mellettem álltak. Teljesen természetes, amikor nem jönnek az eredmények, akkor az edző azonnal reflektorfénybe kerül. De ahogy már mondtam, és mindig ott érzem magam."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sassuolo, Serie A