Di Francesco: A sérülések és a fáradtság okozta a Roma vesztét

Di Francesco: A sérülések és a fáradtság okozta a Roma vesztét

A Roma mestere szerint a sérülések és a fáradtság is közrejátszott abban, hogy a csapatnak nem sikerült nyernie az Inter ellen.

"65-70 percig nagyon jól játszottunk, majd ezt követően a csapat kezdett elfáradni, és sajnos nekem nagyon kevés lehetőségem volt a középpályára."- kezdte a meccs után Di Francesco.

"Gerson és El Shaarawy sérülése befolyásolta a taktikai döntéseimet is."

"Sajnos ezzel eléggé visszahúzódtunk, már nem mentünk úgy előre, mint előtte. Kár érte, mert az elején nagyon jól játszottunk, az első félidőben uraltuk a játékot, amiből sokkal többet is profitálhattunk volna."

"Kicsit csalódottak vagyunk a döntetlen miatt. Annak ellenére, hogy a középső középpályásainkkal gondok voltak, győzni jöttünk ide. Egyértelműen kevesebb jutott most, mint amit megérdemeltünk volna, a helyzet ebből a szempontból ugyanolyan volt, mint az első meccsünk az Inter ellen. Bizonyos esetekben csak magunkat hibáztathatjuk, és ezen a meccsen is ez volt a helyzet."

Edin Dzeko nagyon keményen végigdolgozta a meccset a csapat érdekében. Még mindig a Roma projektjének központi figurája?

"Igen, az. Nagyon fontos játékosunk, de ha azt akarják, hogy az átigazolási piacról beszéljek, akkor annyit tudok csak mondani, hogy nem én vagyok a megfelelő emberük. Erről ne is beszéljünk. Addig fogom a játékosaimat pályára küldeni, amíg rendelkezésemre állnak. Az átigazolásokért nem én felelek, bár vannak olyan területek, ahol a sportigazgatóval közösen dolgozom. Dzeko a Roma játékosa, nagyon fontos játékosa. Ő alapember, mindig kezdő, ami azt is mutatja, hogy mennyire fontos."

A Roma 1 órán keresztül remekül játszott, de lehet jobban oda kellene figyelni az apró részletekre, amikor elkezd a csapat fáradni?

"A legnagyobb hibánk az volt ezen a meccsen, hogy a középpályásaink és szélső védőink nem mentek teljesen fel az ellenfél térfelére annak ellenére, hogy hátul megvoltunk 5-en. Tudtam, hogy ők a szélsőikre alapozva szerettek volna előnyhöz jutni, ezért azt akartam, hogy még egységesebbek legyünk hátul, ezért plusz egy védővel játszottunk. A góljuknál jobban oda kellett volna figyelnünk az emberfogásra."

Az első félidőben nagyon agresszív volt a csapat. Mennyire volt megelégedve Kevin Strootman teljesítményével?

"Amikor Strootman középső középpályást játszik, olyankor hajlamos hátramenni, és közel a védelemhez elkérni a labdát, amit én nem nagyon szeretek. Ez olyan poszt, ahol sokkal agresszívebben is futballozhat, amit most meg is tett, ezért szerintem remek munkát végzett. Az első félidőben nagyon jó arányban visszaszereztük a labdákat, csak a gondolkodásunk nem volt teljesen világos, tiszta."

Ugyanezt a cserét hajtaná végre újra?

"Egyértelműen. Ha megnézik azokat a játékosokat, akik a padon a rendelkezésemre álltak, akkor látszik, hogy mindent megtettem. Két középső védőből és két szélső védőből válogathattam. Bruno Perest küldtem be El Shaarawy helyett, mert egyedül Alessandro Florenzi az, aki a középpályán is képes játszani, ezért őt küldtem oda. Ugyanígy döntenék most is."

Mi a véleménye Radja Nainggolan teljesítményéről? Nem aggódik amiatt, hogy távozni fog?

"Erre semmi esély, nyilvánvaló, hogy Radja marad. Mindenki tudja, hogy miért nem játszott legutóbb. Nagyon tetszett a játéka, de ő ennél is többre képes. Ezen a meccsen kicsit fentebb játszattam, és nagyon elégedett vagyok vele. Néha lehetett volna kicsit élesebb is, de egyértelműen top játékosról van szó."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Inter, Serie A