Di Francesco: A Real nagyon erős csapat

Di Francesco: A Real nagyon erős csapat

A Roma mestere szerint a Real Madrid Cristiano Ronaldo távozásával is nagyon erős csapat maradt.

Az olasz szakember a holnap esti, Real Madrid elleni mérkőzés előtt adott interjút a spanyol AS-nek, melyben többek között a tavalyi sorozatról, és a holnapi meccsről is beszélt.

"A tavalyi sorozat remekül sikerült. Megérdemelten jutottunk el oda, ameddig sikerült. Reméljük, hogy sikerül megismételni."- kezdte a Roma mestere.

"A Barcelona elleni feltámadás? A szurkolók minden alkalommal emlékeztetnek rá, amikor az utcán találkozom velük, én pedig a játékosaim motiválására használom, miközben felhívom a figyelmüket arra, hogy 90 perc alatt bármi megtörténhet."

"Ami a Liverpool elleni elődöntőt illeti, azzal kapcsolatban mindig lesz egy kis keserűség, főként a játékvezetői ítéletek miatt, amik nem voltak a segítségünkre, de ami igazán megbüntetett bennünket, az az első meccs első fél órája, az pedig a saját hibánk volt."

"Ami a bajnokságot illeti, jobb rajtot vártam, de meg kell találnunk a következetességet a teljesítményünket illetően."

"A Real Madrid Ronaldo távozásával is nagyon erős csapat maradt, és a számok is ezt mutatják az első meccsek alapján. Sokkal több a vezéregyéníség most, kevesebbet hibáznak, és jobb az összjáték. Zidane valami fantasztikusat csinált, míg Lopetegui a nagyobb szervezettségre összpontosít, ahol a játékosok sokkal közelebb játszanak egymáshoz, és sokkal agresszívebbek."

"Szerintem Marco Asensio lenne az a Real játékos, aki tökéletesen illeszkedne a Romába, és szerintem egy napon biztosan Aranylabdát fog kapni."

"Azért is kedvelem őt, mert nagyon tehetséges, pillanatok alatt képes különböző szerepköröket elsajátítani, és mindenhol tökéletes munkát végez. És persze Sergio Ramost is szívesen látnám."

A Roma nyári átigazolási tevékenységét nagyon sok kritika érte, erről kérdezték Di Francescót is, hogy mi a véleménye róla.

"Tudtuk, hogy elveszíthetjük Alissont, hiszen olyan ajánlatot kaptunk érte, amit nem lehetett visszautasítani, és maga a játékos is szeretett volna távozni. Strootman szintén új kihívásokra vágyott, ez az ő döntése volt."

"Ami Radja Nainggolant illeti, nála teljesen más oka volt a távozásának, de én szeretnék már előretekinteni. Kluivertben hatalmas a potenciál, ő nagyon sokat tud fejlődni, és hamarosan nagyon fontos játékosunk lesz. Jelenleg sokkal inkább ösztönösen játszik, mintsem racionálisan, és ez az, amiben fejlődnie kell."

"Monchi, a sportigazgató velem együtt dolgozik, nem fölöttem, és hatalmas tudása van a nemzetközi futballal kapcsolatban, ráadásul már az olasz futballban is egyre jobban otthon van. Olyan játékosokat keres, akik sokkal inkább fizikálisan és taktikailag felkészültek, miközben Spanyolországban inkább a technikai tudás volt előtérben."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Real Madrid