Di Francesco: A nagy játékosaim megváltoztatták a meccset

Di Francesco: A nagy játékosaim megváltoztatták a meccset

A Roma mestere különösen Cengiz Ündert dicsérte a Benevento elleni győztes meccs után.

Komoly fejtörést okozott a Benevento a Romának hazai pályán, miután a kieső helyen álló kiscsapat a vezetést is megszerezve az első félidőben, azonban a második félidőben Cengiz Ünder vezérletével a hazaiak megfordították a mérkőzést.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a nagy játékosaim megváltoztatták a mérkőzést. Néha az egyéni villanások legalább olyan fontosak, mint a csapat együttes mozgása."- mondta a mérkőzés után Di Francesco.

"Cengiz villanásai kellettek a gólokhoz. Korábban is hasonló dolgokat csináltunk, de a labdák vagy a lelátón kötöttek ki, vagy egyszerűen nem sikerült kihasználnunk a sok lehetőséget. Cengiz nagyon jól játszott, mentálisan nagyon jó formában van, képes mindent belőni, ami lábra érkezik neki."

"Az elején nem voltunk elég agresszívek, és a labdát is nagyon lassan vittük fel, de aztán egyre jobban belelendültünk és sikerült a helyzeteinket is kihasználni. Viszont ami sokkal jobban aggaszt, az a két bekapott gól."

Fejlődött a csapat támadásban? Mintha sokkal pontosabbak lettek volna elől.

"Legyen ez a kiindulópontja a későbbi sikeres játékunknak. Nagyon fontos volt Dzeko számára, hogy gólt szerzett, és persze Defrelnek is, aki mindig készen áll. A csapattársai mindenképpen azt akarták, hogy ő végezze el a büntetőt, ez pedig mutatja a csapaton belüli hozzáállást, hangulatot."

Kiolvasható bármi Dzeko érdekes, dühös gólöröméből?

"Már az első félidőben is mindent megtett a gólszerzés érdekében, de a kapusuk nagyon jól védett. Ő egyszerűen a gólnak él, és miután betalált, láthattuk a hozzáállását, hogy miként segítette a csapattársait, és hogyan vett részt a támadásokban. Gyakran kihatással van rá mentálisan az, ha nem szerez gólokat, emiatt most örülök annak, hogy sikerült."

Cengiz két gólt, és egy gólpasszt jegyzett a meccsen, nem kellene valakinek bocsánatot kérnie Monchitól?

"Itt senkinek nem kell bocsánatot kérnie senkitől. Sok olyan játékosunk van, mint Cengiz, aki még csak 20 éves. Teljesen más futballkultúrából jött, egy teljesen másik világból, ezért vele mindenképpen türelmesnek kell lenni. Sajnos nem szoktunk hozzá, hogy a fiatal olasz tehetségekkel türelmesek legyünk, a külföldieket már ne is említsük. Én sokat segítek a fiataloknak, de az igazság mindit ott van: türelmesnek kell lenni egyes játékosokkal."

Mi volt a gond az első félidőben?

"Nagyon lassan járattuk a labdát, és nem használtuk ki eléggé a mélységeket. Amikor elkezdtük gyorsabban játszani előre, mindjárt jobban nézett ki az összkép. A második félidőben már a széleket is jól kihasználtuk."

Vezető egyéniséggé nőheti ki magát Cengiz?

"Igen, vezető válhat belőle, de sokat kell még fejlődnie. Sok pliusz edzést csinál még most is. Szeretem az olyan játékosokat, akik a pályán vezetővé növik ki magukat. Olyan játékosokra van szükségem, akik felvállalják a felelősséget, ahogy tette ezen a meccsen ő is."

Mikor térhet vissza Patrik Schick a kezdőbe?

"Amikor végre rendszeresen tud majd edzeni. Most is sérülésből tért vissza, ezért időre van még szüksége, de mindenképpen fontos játékosa lesz a csapatnak."

Ez az első ebben a szezonban, hogy vesztes helyzetből fordítva nyert a csapat.

"Azt kell mondjam, hogy a csapat más az átigazolási időszak óta. Nagyon tömör volt a csapat, és látszott, hogy nyerni akarnak, pedig érződött, hogy nem megy minden olajozottan. Nem volt mit veszteniük: minden adott volt egy rázós, zűrös meccshez, de sikerült nyugodtnak maradni, és megfordítani a meccset."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Benevento, Serie A