Di Francesco: A mi csapatunk még tanul

Di Francesco: A mi csapatunk még tanul

Eusebio Di Francesco elismerte, számos területen van még miben fejlődnie a csapatának.

A Roma 2:0-ra kikapott az Atletico Madridtól a szerda esti BL csoportmérkőzésen.

A Romának van Olaszországban a legjobb védelme, most mégis 2 gólt kapott egy olyan Atletico Madridtól, amelyik nincs túl jó formában.

"Azért ne felejtsük el, hogy kik ellen játszottunk. Mindannyian remek játékosok alkotják a Madridot. A góljukig teljesen azonos szinten voltunk velük, de sajnos az első félidőben, amikor megszereztük a labdát, sosem voltunk eléggé precízek. Volt vagy 11-12 olyan alkalom, amikor az ő térfelük felénél vesztettük el a labdát."

"Az utolsó labdáknál sokkal pontosabbnak kell lennünk, és mindig a kaput kell keresnünk. Az első 45 percben nem sokat csináltak, de a fordulás után sokkal jobban akarták a győzelmet."

Ez a vereség lehet pozitív? Túl nagy volt az eufória a derbi után?

"Az eufória jó, de az arrogancia nem. Jelenleg a fejlődési szakaszon megyünk keresztül, és persze jobb, ha nem kapsz ki, de a vereségek alkalmával intelligensnek kell lennünk, és ki kell küszöbölni a hibákat. Ami a csapatunkat illeti, túl sok technikai hibát követtünk el ezen a meccsen, de ne feledjük, az Atletico mindenkinek nagyon kemény ellenfél. Ennek ellenére megmutattuk, hogy van karaktere a csapatnak."

Edin Dzeko lassan egy hónapja nem szerzett gólt. Túl hosszú idő ez?

"Gólt fog szerezni, ha még keményebben dolgozik majd a csapatért. Az fontos, hogy ne akarjon mindenáron gólt szerezni, persze egyértelmű, hogy egy csatárnak nem a legjobb, ha nem szerez gólt, de az első félidőben például sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk az utolsó labdaérintéseknél. Szerintem ez is közrejátszott abban, hogy nem tudta úgy kivenni a részét a játékból."

A Roma fejlődik az európai kupaporondon?

"Szerintem igen. Az eredményektől eltekintve, amikor folyamatosan közvetíted a csapat felé a megfelelő mentalitást, és azt látod, hogy ez megjelenik egy olyan nehéz ellenféllel szemben, mint az Atletico, akkor kijelenthetjük, hogy igen. Úgy jöttünk ide, hogy megcsináljuk egy olyan ellenféllel szemben, amelyiknek mindenképpen nyernie kellett, de ők jobban akarták a sikert, ezért talán azt kellene észrevennünk, hogy a top csapatokkal szemben nekünk is sokkal jobban kell akarni, mind védekezésben, mind támadásban."

Mit válaszolna azoknak, akik szerint túl sokat változtatja a kezdő tizenegyet?

"Az eredményekre és a tényekre hivatkoznék. Az eddigi válaszom szerintem eléggé remek. Ha az Atletico már az első perctől kezdve dominált volna felettünk, akkor megérteném a kritikákat, de nem ez történt. Az utolsó fél órában kezdtünk elfogyni, és ez az, amin még dolgoznunk kell. Ők pedig további csatárokat hoztak be, hogy mindent megtegyenek a győzelemért."

"Nem keresek kifogásokat: továbbra is a kemény munkára kell összpontosítanunk, és nem szabad hagyni, hogy az eddig felépített mentalitásunk a semmibe vesszen. Nagyon fontos, hogy a játékosaim nem veszítették el azt, hiszen eddig sem úgy gondolkodtak, hogy ők már egy igazi nagy csapat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Atletico Madrid, Bajnokok Ligája