Di Francesco: A derbi többről szól, mint a 3 pont

Di Francesco: A derbi többről szól, mint a 3 pont

A Roma mestere tisztában van azzal, hogy a római derbi mindig többről szól, mint a 3 pont.

A két csapat ellentétes teljesítményt nyújtott a nemzetközi kupasorozatokban, mert míg a Roma szinte csodát téve kiejtette a Barcelonát, addig a Lazio 5:2-es állásról esett ki a Salzburggal szemben.

"Örülök az ilyen meccseknek, mint a Lazio, mert ilyenkor nem kell külön motiválni a játékosokat. Ez a meccs többről szól, mint a három pont, most fontos lesz a BL-t érő helyezések szempontjából, és természetesen a történelem miatt is."- kezdte a sajtótájékoztatót a mester.

"A Barca ellen 3-4-2-1-es, vagy 3-4-3-as felállásban játszottunk attól függően, hogy alakult a játék. Nagyon komoly átgondolás után lett kiválasztva ez a felállás, és végül kiderült, hogy más meccseken is tudunk így játszani. Ne felejtsük el azt, hogy a negyeddöntőig a 4-3-3-as felállással jutottunk."

"A számok mind szépek és jók, de teljesen feleslegessé válnak, ha nincs meg a kellő határozottság és hozzáállás. Ez a felállás most egy plusz fegyver a kezünkben, de a hozzáállás a legfontosabb. A rendszer nem fog önmagában megoldani semmit."

"Nem akarok előnyt adni az ellenfélnek azzal, hogy elmondom a kezdőt, ahogy Simone Inzaghi sem fogja elmondani nekem a Lazio kezdőjét. Annyit mondhatok, hogy Cengiz Ünder és Patrik Schick közül az egyik kezdeni fog."

"Florenzi és Manolasz játéka kérdéses, mert mindkettőnek láza volt, és tegnap nem is edzettek, szóval rajta kell tartanunk a szemünket az ügyön. Diego Perotti és Gregoire Defrel biztosan nem lépnek pályára, és mindenképpen oda kell figyelnünk arra, hogy az 50-50%-os játékosokat nem szabad játszatnunk, mint tettük azt a Sahtar ellen, ami hiba volt."

"Természetesen bízom abban, hogy előnyünk származik majd abból, hogy mi nyertünk, a Lazio pedig kikapott hétközben, bár szerintem ennek semmi jelentősége nem lesz vasárnap, hiszen ez egy derbi lesz. Ez nem is annyira fizikai, mint pszichológiai kérdés, de ha szeretnénk top csapattá válni, akkor fizikai állóképességre is szükség van."

Dzeko a Barcelona ellen mindkét meccsen betalált, plusz kiharcolt egy büntetőt.

"Azt hiszem, hogy a Barcelona elleni hazai meccs volt Dzeko legjobb teljesítménye azóta, hogy én vagyok az edzője. Borzasztó keményen dolgozott, iszonyat határozott volt, és kijött a fantasztikus technikai tudása, amit nem mindig tud maximálisan kihasználni."

"Szerintem amit ott csinált, az hihetetlen volt, emellett nem érdemes elmenni. Nagyon nyugodt is vagyok, mert ez bebizonyította és megmutatta, hogy mire is képes ő valójában. Ez egy fejlődési folyamat, ahol minden meccsre ugyanúgy kell készülnünk, mint tettük a Barca ellen."

"Az én feladatom az, hogy segítsek a csapatnak és a klubnak fejlődni. Beszélek velük az öltözőben, szóval a lefújást követően nem kell a Curva Sud előtt lennem velük."

A végéhez közeledve a Roma az egyetlen olasz csapat az európai kupaporondon.

"Nagyon jóleső dolog, hogy mi képviselhetjük Olaszországot Európában. Volt pár meccs, ami csalódást okozott. A Lazio elég nagy előnyben volt, már úgy tűnt, hogy továbbjut és igen kevés esély volt arra, hogy 4 gólt kap a Salzburgtól. Ez is azt mutatja, hogy mennyire fontos a koncentráció, amit egy pillanatra sem szabad hagyni lankadni."

"Sergej Milinkovic-Savic és Luis Alberto két nagyon jó játékosa a Laziónak, és szerintem a csatárok megjátszásában most a Lazio a legjobb a Serie A-ban."

A Roma a Liverpoolt kapta a Bajnokok Ligája elődöntőjében, akivel utoljára az 1984-es BEK-döntőben találkozott.

"A Roma szurkolói 34 éve várnak erre a meccsre. A sors rendezte így. Nagyon erős ellenfelet kaptunk, nem lesz könnyű, de örülök a sorsolásnak, ahogy mindig tettem a csoportkör óta."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A