Di Francesco: A csapatot illeti az elismerés

Di Francesco: A csapatot illeti az elismerés

A Roma mestere szerint minden elismerést megérdemel a csapata, amiért a nehéz C csoport élén végzett a Bajnokok Ligájában.

Ez az eddigi legjobb eredménye?

"Ez egy remek, egyben nehéz győzelem volt - a Bajnokok Ligájában sosem könnyű nyerni. Teljes mértékben örülök annak, hogy a csoport élén végeztünk. Nem volt könnyű. A kezdetekkor senki nem gondolta volna ezt, sőt, kicsit le is írtak bennünket. Mi csak elvégeztük a munkánkat, és végig hittünk magunkban."

"Az első, Atletico elleni meccs óta a srácok hatalmas meggyőződéssel játszottak. Nem játszottunk különösen szépen, de megmutattuk, hogy tudunk küzdeni. Az a meccs volt a mi csodálatos csoportkörünk kezdete."

Mit gondol, miért volt szenvedős az első 50 perc?

"Az első félidő más volt, mint a második. Elmondtam a srácoknak, hogy ha az ellenfél a széleken hagy nekünk területet, akkor azt ki kell használni elfutásokkal, de sajnos a labda nélküli beindulásaink nem voltak a legjobbak, ezért nem sikerült kialakítanunk olyan helyzeteket, amiket akartunk."

"A második félidőban már jobbak voltunk, bár a vége felé megint kicsit könnyelműek lettünk. A csoportból való továbbjutás nem olyan, amihez a Roma az utóbbi években hozzászokhatott. Ez is annak a bizonyítéka, hogy csapatként fejlődünk. Én mindig azt kérem a csapatomtól, hogy lőjenek további gólokat, nem szeretem, ha tartogatják a labdát, azt akarom látni, hogy mennek előre."

Ki érdemli meg az elismerést, dicséretet? Az edző, vagy a csapat?

"Elsősorban a csapat érdemel dicséretet, én csak megpróbálom az ötleteimet átadni nekik. Ahogy már mondtam, az a lényeg, hogy bele kell látni a játékosok fejébe. Szerintem ez nekem sikerült, de továbbra is rengeteg a munka."

Hitt a továbbjutásban az elejétől fogva?

"Amikor ezt a munkát végzed, akkor hinned kell az ötleteidben, elképzeléseidben. Én alapvetően pozitív gondolkodású ember vagyok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Qarabag, Bajnokok Ligája