Di Francesco: A csapat tökéletesen végrehajtotta a tervet

Di Francesco: A csapat tökéletesen végrehajtotta a tervet

A Roma mestere szerint a csapat pozitív választ adott a Napoli elleni szombati mérkőzést követően.

Azt láthattuk, hogy a Roma uralta a mérkőzést idegenben a Chelsea ellen, de Edin Dzeko teljesítménye mellett sem mehetünk el szó nélkül...

"Dzeko arra született, hogy ilyen gólokat szerezzen. Nem fér kétség a képességeihez, de sajnos igazságtalanul túl sokat kritizálják. A góljai mellett ki kell emelnem a csapatért végzett hatalmas munkáját, ami mindenképpen hozzájárult a sikerhez. Időről időre hajlamos kimozogni a szélekre, de azt akarom, hogy amikor támadunk, akkor maradjon középen. Ezt most nagyon jól csinálta, ez tette lehetővé, hogy nagyon agresszívak legyünk elől."

Nem sajnálod, hogy nem sikerült nyerni?

"Túlságosan naívak voltunk bizonyos esetekben, amikor a labdát járattuk. Ha a saját terveinkre gondolok, akkor azt hiszem egyszerűen nem volt technikai hiba. Persze hibáztunk az első gólnál abban, hogy rosszul döntöttünk, de összességében nagyon jól megoldották a srácok a feladatukat."

Kezded élvezni a Bajnokok Ligája sorozatában történő küzdelmet?

"Nem csak ott, a bajnokságban is hatalmas küzdelem folyik, ahol viszont egy meccsel kevesebbet játszottunk. A Napoli elleni meccs első félidejében nem láttam azt a hozzáállást, amit látni akarok, amit viszont a Chelsea ellen láttam. Annak ellenére, hogy vezettek 2:1-re, mi birtokoltuk 70%-ban a labdát, és szinte végig az ellenfél térfelén voltunk. Ezt is azt mutatja, hogy azért jöttünk ide, hogy a saját játékunkat játszuk."

"Sajnos a Napoli ellen az első 45 percben ezt nem sikerült megcsinálnunk, részben az ő játékuknak is köszönhetően, részben pedig saját magunk miatt. A második félidőben viszont már azt a hozzáállást láttam, amit most is. Ez a meccs felbátorít bennünket, bár tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Olyan csapat vagyunk, amelyik, ha mindenki elvégzi a feladatát, akkor nagyon sikeres lehet."

Kolarov talán az egyik legjobb igazolás volt ár-érték arányban a nyáron. Kinek az ötlete volt?

"Ez mindenki ötlete volt. Amellett, hogy milyen játékos, emberileg is mindenkire nagy hatással volt. Egy követendő példa, ahogy az edzésekre és a mérkőzésekre készül. Persze már nem fiatal, de nagyon technikás, képes folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, és bizonyos esetekben pusztító tud lenni."

Két góllal is vezetett az ellenfél, de fordított a csapat. Ez a mentális erő miatt volt?

"Már a meccs alatt, amikor két gólos hátrányban voltunk, én láttam, hogy a csapat azt csinálja a meccsen, amit gyakoroltunk az edzéseken. A szélsőink végig fent voltak elől, és nyomás alá helyezték a szélső védőiket, ezzel arra késztették az ellenfelet, hogy középre játsszák be a labdákat. Sajnos előfordul, hogy ha nem szerzel gólt ilyenkor, akkor jön egy rövidzárlat, és az ellenfél betalál. Tényleg elégedett vagyok a teljesítményünkel. Egy kicsit sajnálom a végeredményt, mert amikor ilyen teljesítményt nyújtasz idegenben, akkor győztesen kell hazatérned."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chelsea, Bajnokok Ligája