Di Francesco: A csapat egyre magabiztosabb

Di Francesco: A csapat egyre magabiztosabb

Gyenge első félidő után a Roma végül magabiztos győzelmet aratott a Torino felett a Serie A 28. fordulójának nyitómeccsén.

"Az első félidőben egyáltalán nem játszottunk jól, a Torino sokkal jobb volt nálunk, de csak azért, mert mi gyengék voltunk. Lassan járattuk a labdát, és elég ritkán játszottunk előre."- kezdte a meccs után a Roma mestere.

"A félidőben pár dolgon változtattam, Radja Nainggolant kicsit feljebb toltam a csatárokhoz, ezt követően sokkal gördülékenyebbek lettek a támadásaink. Ekkor már fizikálisan is felnőttünk a feladathoz, és hamar lezártuk a meccset."

"Mentálisan az elején kicsit nehéz volt, mert elég régen nem nyertünk már az Olimpicóban, ezért látszott a srácokon a nyomás. Az elején saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat."

Kedden szintén nagy meccs következik hazai pályán...

"Ez a győzelem megmutatta, hogy leküzdöttük az akadályt. Rengeted szögletünk és szabadrúgásunk volt, de nem hiszem, hogy a teljes tudásunk szerint játszottunk volna."

"Kedden 12 emberre lesz szükségünk, mert szerintem a szurkolóknak kulcsszerepük lesz a Sahtar elleni meccsen."

Mi a véleménye Patrik Schick teljesítményéről?

"Ahogy a csapat többi tagja, ő sem játszott jól az első félidőben. Sajnos nem kapta meg a megfelelő kiszolgálást ahhoz, hogy jó lehessen. Túl sokszor inkább kihúzódott szélre ahelyett, hogy a tizenhatoson belülre ment volna. Keményen dolgozik, és fejlődik is, de ezeknek a játékosoknak időt kell hagyni, mint Ündernek is például."

"Patrik nagyon tehetséges, és aki kicsit is ért a focihoz, az látja ezt."

Miben kell jobbnak lenni kedden a mostani teljesítménynél?

"Meg kell tartanunk a jó formánkat, és még javulni is, ez létfontosságú, ha szeretnénk csapatként tovább fejlődni. Sajnos nagyon sokszor elvesztettük a formánkat. A Sahtarnak brazil támadósora van, de biztos vagyok abban, hogy mi is tudunk nekik gondot okozni, mert kezdünk újra élesebbek lenni. 7 gólt szereztünk az elmúlt két meccsen, ami jó, és a játékosok önbizalmának is jót tesz."

Mi volt a különbség a két félidő között?

"A félidőben változtattam, és átálltunk 4-2-3-1-es rendszerre. Túl messze voltunk a támadóktól, amikor a labdát próbáltuk visszaszerezni, meg amikor a támadásokat próbáltuk felépíteni."

"Amikor Radja feljebb lépett, már sokkal hamarabb képesek voltunk letámadni őket, és sokszor visszaszereztük a labdát az ő térfelükön. Ezt nem tudtunk az első félidőben megcsinálni, ezért segítenem kellett a srácoknak, hogy változtassanak."

Elnézve a rendelkezésére álló keretet, nem sajnálja, hogy nem képesek a Napolival és a Juvéval a bajnoki címért küzdeni?

"Szerintem a legnagyobb hiba, amit az emberek a futballban elkövetnek - és legfőképpen Rómában - hogy arról gondolkodnak, mit lehetett volna csinálni, ahelyett, hogy arra koncentrálnának, amit még el lehet érni. Nagyon sok meccs van még hátra."

"Igen, sok pontot vesztettünk, de nincs értelme visszatekinteni, előre kell nézni, és fejlődni. Lesznek még nem túl jó meccseink. Sok fiatal játékosunk van, akik számos más országban futballoztak, de fejlődnek és javulnak. Minden, amit eddig tettünk a segítségükre lesz."

Milyen szezonja van Alissonnak?

"A szezon első felében nem volt túl sok dolga, kevés lövés ment a kapujára, ezért megkértem a srácokat, hogy hagyják az ellenfelet lőni, így legalább lesz mit csinálnia."

"Marco Savorani csodálatos munkát végez vele."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Serie A