Di Francesco: A Chelsea elleni meccsre kell építkezni

Di Francesco: A Chelsea elleni meccsre kell építkezni

A Roma mestere nehezebb meccsre számít holnap a Torino ellen, mint amilyen a Chelsea elleni BL találkozó volt.

"Egy olyan csapat ellen, mint a Chelsea, ha nem ragadod magadhoz a kezdeményezést, akkor bajban leszel. A futballról alkotott elképzelésem az, hogy meg kell ragadni az ellenfelet és támadni, és amennyiben nem ezt tesszük, akkor védekezésben is nagyon figyelni kell."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

"Nagyon nehéz lesz, mert úgy vélem, Angliában hagytunk 2 pontot. A Torino tavaly 3:1-re legyőzte a Romát és most is 13 pontja van, ami azt jelenti, hogy nem túl messze helyezkednek el a tabellán tőlünk. Persze nekünk van egy elmaradt meccsünk."

"A Torino mindössze egyszer kapott ki ebben a szezonban, és szerintem nagyon nehéz mérkőzés vár ránk emiatt is."

Nem aggasztó, hogy sokkal több pontja lehetne a csapatnak annál, mint amennyi ténylegesen van?

"Az Atalanta ellen lényegében semmit nem csináltunk, mégis nyertünk, szóval képesek vagyunk csúnyán is nyerni. Ez sokat dob a hangulaton, és egyfajta következetességet ad, ezért szükségünk van arra, hogy képesek legyünk így is nyerni, még ha a szurkolóinknak ez nem is tetszik."

"Engem csak az érdekel, hogy folytassuk ezt a fajta hozzáállást, akarást és az ellenfél támadását, még akkor is, ha az ellenfél egy nagyon jó, és neves csapat. Persze ettől nem szabad, hogy vakmerőekké váljunk, épp ellenkezőleg, ez megtanít bennünket arra, hogy keményen kell dolgoznunk, mint csapat, mert csak így érhetünk el nagy dolgokat."

"Daniele De Rossinak és Maxime Gonalonsnak teljesen más karaktere van, de amikor a csapathoz kerültem azt mondtam, hogy nekem minden posztra két első számú játékos kell, akik a meccstől függően fognak szerepelni. Gonalonst túl sok kritika érte a Qarabag elleni meccsen elkövetett hibái miatt, de az edzéseken fontos választ kaptam tőle, ezért választottam őt a Chelsea ellen."

"Az emberek becsmérelték a 2:1-rs bakui győzelmünket, pedig az Atletico Madrid ellen 10 emberrel értek el döntetlent, ezért ezeknek az embereknek újra kellene értékelniük azt az eredményt és teljesítményt."

"Hector Moreno jól teljesít az edzéseken, ezért akár kezdhet is holnap, vagy a Crotone ellen a hétközi bajnokin. A Roma holnap a Torino ellen fel fogja ismerni azt, hogy erre a bajnokira sokkal nehezebb pszichológiailag felkészülni, mint a Chelsea ellen, mert itt sokkal több a buktató és a lehetséges probléma."

"A Napoli elleni meccsen a hozzáállás volt más. De mivel rájöttünk, hogy a második félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, ezért erre tudtunk alapozni és építkezni a Chelsea ellen már a kezdetektől fogva. Most pedig a Stamford Bridge-en mutatott játékra kell építkezni, és azt a következetességet kell továbbvinni."

Edin Dzeko lett a Chelsea elleni BL találkozó legjobbja, köszönhetően a két góljának és a fantasztikus kapáslövésének.

"Nekem ami a legjobban tetszett Edin teljesítményében, az az a fajta törekvés, hogy mindent a csapat érdekében tett, és igen agresszíven támadta az ellenfelet. Amennyiben a múlt egyik csatárához szeretnénk hasonlítani, akkor azt mondanám, hogy kicsit Marco van Bastenre hasonlít, nem pedig Gabriel Batistutára."

"Most csak annyit akarok, hogy építkezzünk arra a teljesítményre, nyerjünk meccseket, és dolgozzunk ezen a hozzáálláson még. Minden más őszintén szólva irreleváns, csak az újságok megtöltésére szolgálnak."

A szerdai meccs után az UEFA vizsgálatot indított a Romával szemben, miszerint a szurkolói rasszista szólamokat énekeltek a mérkőzésen.

"A szurkolók inspiráltak minket, ahogy mi inspiráltuk őket, az pedig egy nagyon jó jel, hogy a mérkőzés végén megtapsoltak bennünket. Még egy vereség után is, mert elismerik és méltányolják azt, amit és ahogy csinálunk."

"Én nem hallottam semmilyen rasszista kijelentéseket, vagy hangokat. Rüdiger a meccs után átjött az öltözőnkbe köszönni, és nem is említett semmit. Nagyon szomorú lennék, ha a mi szurkolóink ilyet tennének, de én tényleg semmi ilyesmit nem hallottam."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Serie A