Di Francesco: Megszenvedtünk a három pontért

Di Francesco: Megszenvedtünk a három pontért

Nagy nehezen, a 94. percben szerzett góllal nyert a Roma a Cagliari elleni bajnokin.

Mondana valamit a gólról, vagy inkább a mérkőzés egészéről beszélne?

"Szerintem úgy helyes, ha a meccsről beszélek, mert az emberek rendszerint a mérkőzést befolyásoló pillanatokról beszélnek, de mi sokkal előbb megszerezhettük volna az első gólunkat, ráadásul az ellenfél a 85. percben lőtt először kapura. A Cagliari nagyon szervezetten játszott, mi viszont mindent megtettünk a győzelemért, és végül sikerült megszereznünk ezt a nagyon fontos három pontot."

A Romának mostanában nem megy a góllövés. Ez miért van?

"Mikor látom, hogy a csapat együtt mozog, olyankor boldog vagyok. Meg olyankor is, amikor azt látom, hogy a megfelelő mentalitással játszanak. Tudtuk, hogy a Cagliari Pavolettire játszik majd elől, aki megpróbálja a többieket játékba hozni, így erre készültünk. Hatalmas területi fölényünk volt, és már korábban is gólt szerezhettünk volna, de nem voltunk eléggé határozottak, vagy pontosak. Ezen pedig sokat dolgoztunk, de tisztán látszik, hogy ez még nem elég. Sajnos nincs varázspálcám. Azt látom, hogy egy csapat alakít ki helyzeteket, és végül a 94. percben sikerült megszereznünk a gólt, amiről sokan már nem gondolták. Az emberek szerint szenvedtünk, de ezzel nem értek egyet."

Hogyan muzsikált a Dzeko-Schick páros?

"Erről így nem nagyon szeretnék beszélni, mert mi három csatárral játszottunk, nem kettővel. Azért kezdett Schick, hogy fejlődjön. Fizikálisan még nincs csúcsformában, de meg kell tanulnia a csapat mozgásait, ezt pedig a legjobban meccsen tudja megtenni. Igen, egyszer előfordult, hogy egymásba rohantak, de ez pusztán véletlen volt. Nincs értelme egy helyzetet kiemelni. Meccseket kell játszaniuk, és javítani a mozgásokon, ennyi az egész."

A Roma kevésbé intenzív játékot nyújtott. Ez természetes szünet a hónapokig tartó látványos játék után?

"A Chievo ellen 40 lövésünk volt, most csak 20. Ha egy kicsit hatékonyabbak tudtunk volna lenni, akkor már a 94. perc előtt megnyertük volna a meccset. Az igaz, hogy a félidő után növeltük a sebességet, mert nem voltam összességében elégedett azzal, ahogy az első játékrészben nyomtuk az ellenfelet. Sajnos egy olyan csapat ellen, amelyik inkább hosszú átadásokkal operál a kisebb passzok helyett, nehéz visszaszerezni a labdát a pálya felső harmadában."

"Bizonyos helyzeteket jobban kell megoldanunk, és a mozgásunk minőségén is javítani kell, különösen a széleken. A héten sok fizikai munkát végeztünk annak érdekében, hogy a srácok felkészülten várják a következő meccseket. Lehet emiatt sem voltunk elég élesek."

Nainggolan úgy lépett pályára, hogy egy sárga lappal az eltiltását kockáztatta. Nem volt ez kihatással a játékára?

"Először is, nem akartam, hogy bárki a Juve elleni meccsre gondoljon, mert előtte még nagyon fontos meccsünk volt, ami végül igen nehéznek is bizonyult. Edzőként tisztában voltam azzal, hogy ez a meccs mennyire nehéz lesz, és ezzel szerettem volna a játékosaimnak azt üzenni, hogy ők is érezzék át a meccs fontosságát. Én mindenképpen azt akartam, hogy Radja pályára lépjen, míg Kevin Strootman a héten nem volt teljesen egészséges."

Eljött az idő, hogy Dzeko visszavegye a tizenegyesek végrehajtását?

"Azt elfelejtik, hogy amikor ő rúgta a büntetőket, akkor elég sokat nem sikerült értkesítenie. Plusz, egy csatár szokta kérni, ha ő szeretné elvégezni, de Edin nem kérte. Vannak más tizenegyes végrehajtóink is, mint például De Rossi. Tavaly Perotti könyörtelen volt a büntetőknél, idén viszont már kettőt kihagyott, de ez előfordul. Amikor elvállalod a rúgását, előfordul, hogy néha kihagyod."

"A nap végén meg kell hozni a döntést, és szerintem Perotti még mindig az egyik legjobb tizenegyeslövő Olaszországban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Cagliari, Serie A