De Rossi: Nagyszerű győzelem az egyik legnehezebb pályán

De Rossi: Nagyszerű győzelem az egyik legnehezebb pályán

A Roma csapatkapitánya is a küzdőszellemet dicsérte a Genoa elleni idegenbeli sikert követően.

Armando Izzo öngóljának köszönhetően a Roma 1:0-ra nyert a Luigi Ferraris stadionban a Genoa vendégeként, ahol többek között már a Juventus és a Milan is kikapott.

"Voltak felvillanásaink már a bajnokságban, de azok teljesen másak voltak. Egy igen kemény meccset játszottunk egy olyan pályán, ahol nagyon sok csapat kikapott előzőleg. Ez az egyik legnehezebb idegenbeli meccs a szezonban, mi pedig remekül vettük az akadályt."- jegyezte meg De Rossi a meccs után.

Mennyire volt fontos megnyerni ezt a harcias meccset?

"Elég jó volt a hozzáállásunk, megfelelően harcias, ahogy például már az Empoli elleni meccsen is. Egyedül a Cagliari ellen volt, hogy kicsit rosszabbul játszottunk. A Fiorentina ellen is jók voltunk és ott talán többet érdemeltünk volna, mint ami a vége lett. Szerintem a Torino elleni is jók voltunk."

Ez az eredmény azt jelenti, hogy továbbra is 3 pont az előnyötök a Napolival szemben.

"Igen, mert a Napoli is nyert. Hosszú szezon lesz, ráadásul roppant izgalmas is, bármi megtörténhet, pozitív és negatív dolgok is. Fenn kell tartanunk a győzelem iránti határozottságunkat, valamint a részletek iránti figyelmünket, amit ma is bemutattunk. Volt pár olyan játékosunk Rüdiger és Strootman személyében, akiknek volt már sárgájuk, ezért el kellett kerülniük, hogy újabbat kapjanak. Szerintem számos dologban jók voltunk ezen a meccsen - mert igen nehéz idegenbeli meccs volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Genoa