De Rossi: Képtelen voltam elhagyni a Romát

De Rossi: Képtelen voltam elhagyni a Romát

Nagyon örül a hosszabbításnak Daniele De Rossi, aki képtelen lett volna elhagyni szeretett csapatát.

Francesco Totti visszavonulása után De Rossi úgy érezte, egy újabb Romanista távozása hatalmas csapás lett volna a szurkolóknak, de neki esze ágában sem volt távozni.

"Ez már a levegőben volt és sokat egyeztettünk egy ideje, különösen az elmúlt hónapban."- kezdte De Rossi.

"A mai volt a legalkalmasabb nap a hosszabbításra, mert később mindannyian máshol leszünk."

"Ma írtam alá, de pár napja már minden le lett rendezve. Azt kértem, hogy ne legyen bejelentve vasárnap, mert azt a napot egy másik játékosnak, egy másik embernek és egy másik történetnek szenteltük, aminek akkor vége lett - habár talán sosem lesz vége igazán."

"Előtte, vagy utána akartuk bejelenteni. Már rég megegyeztünk, de csak ma írtuk alá, mert az embereknek el kell majd menniük, én például a válogatotthoz megyek."

"Az is a fejemben volt, hogy Francesco után hatalmas csapás lenne a Roma szurkolóinak egy újabb Romanista elvesztése. Bár itt van még Alessandro is, de neki még rengeteg ideje lesz kimutatni a klub iránti szeretetét."

"Azt hiszem, hogy két római gladiátor elvesztését nem érdemelték volna meg a szurkolók."

Totti távozásával De Rossi lépett elő csapatkapitánnyá, megőrizve a legenda örökségét.

"Szenvedéllyel fogom megélni ezt a szerepet és azt hiszem, méltó utódja leszek Francescónak. A szerepem kicsit változik csak, hiszen én voltam amúgy is a legidősebb utána, ezért nem lesz külön feladatom a következő szezonra."

"A hiányát mindannyiunknak nehéz lesz feldolgozni és a könnyeket mindenképpen át kell alakítanunk valami olyanná, ami segíti a csapatot."

"Abbahagytam-e már a sírást? A stadionban megpróbáltam nem sírni. Hihetetlen képeknek lehettem szemtanúja a stadionban, mint például a feleségemnél, aki folyamatosan sírt, pedig nem is érdekli a foci."

"Roma a mi családunk és nekem azért is más kicsit, hiszen 4, vagy 5 olyan ember volt itt, akivel a kezdetektől együtt dolgoztam és ő az egyike volt ezeknek."

"Holnap lejövök dolgozni és ő nem lesz többet itt, ez pedig biztosan hatással lesz rám."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, szerződéshosszabbítás