De Rossi: Hagytuk, hogy a saját játékukat játszák

De Rossi: Hagytuk, hogy a saját játékukat játszák

Hiába talált be büntetőből De Rossi, csak ideiglenesen sikerült kiegyenlítenie a Lazio ellen.

Mi fáj a legjobban ebből a vereségből?

"Az fáj a legjobban, hogy ugyanúgy kaptunk ki tőlük, mint előtte - hagytuk, hogy a saját játékukat játszák. Nekik fekszik a mi játékunk, mert így visszaállhatnak és kontrázhatnak. Felkészültünk a meccsre és bizonyos szempontból megcsináltuk azt, amit terveztünk, de amikor megszerezték a második góljukat, mi teljesen szétestünk."

"Annyira rossz, hogy amikor jól és erősen kezdesz, helyzeteket dolgozol ki, majd az első támadásukból gólt szereznek. Ezután sikerült egyenlíteni és voltak újabb lehetőségeink, de aztán megint gólt kaptunk az első kontrájukból. Nehéz megemészteni... Pontosan azt akarták, hogy így alakuljon a meccs és sajnos be is jött nekik. Gratulálok a Laziónak."

Elég nagy volt a feszültség a pályán, hiszen Keita és Te is kifutottatok az ellenfél szurkolótábora elé a góljaitok után.

"Szerintem semmi különös nem volt abban, ami történt. Mindig várható egy kis düh, egy kis versengés és ellenségeskedés, de elég ritkán láttam, hogy a két csapat tisztelné a másikat. Az pedig teljesen normális, hogy a góljaik majd a győzelem után kicsit szokatlanul ünnepelnek, hiszen ez is a derbi része."

"Mi is ugyanezt tennénk a helyükben és az első, őszi meccsen ezt is tettük. Végülis ez egy derbi, ne legyünk már erkölcsösek."

A Romának 8 kulcsfontosságú meccse volt ebben a szezonban a Porto, a Lyon, a Juventus elleni és a két derbi. Nem gondolod, hogy ezek a meccsek voltak a legfontosabbak?

"Szerintem nem így kell megközelíteni a dolgokat. Te azt mondod, hogy azért voltak ezek a meccsek a legfontosabbak, mert a másik csapat nyert, de ha elvesztettük volna, vagy döntetlen lett volna a többi meccsünk, akkor ezek sokkal kevésbé lennének fontosak. Mindegyik meccs ugyanannyira fontos, ahogy néhány évvel ezelőtt is, amikor a 7-8. helyért játszottunk. Az egész szezonban kulcsfontosságú meccseket játszunk, mert ahhoz, hogy tudjuk tartani a lépést az előttünk álló csapatokkal, ahhoz gyakorlatilag minden meccset meg kell nyerni. Az persze egyértelmű, hogy az említett meccseken valami hiányzott, de szerintem ettől még nem voltak sokkal fontosabbak azoknál, mint amiket megnyertünk."

"Amiket említett, mindegyik fájó meccs volt, de voltak olyan döntetlenek is, amik szintén fájtak, amik lehet, hogy nem tűntek annyira fontosnak, de döntően befolyásolhatják a tabellán elfoglalt helyünket. Ilyen volt az Empoli és a Cagliari elleni két meccs."

Mit gondolsz, fájó vereség volt ez Totti számára is, akinek lehet az utolsó derbije volt?

"Erről őt kellene megkérdezni. Az biztos, hogy rómaiként sokkal jobban fáj egy derbi vereség. Őszintén nem beszéltem vele a meccsről és arról sem, hogy ez lesz-e az utolsó derbije, vagy sem. A kupa visszavágóján kimentünk a kanyar elé a meccs előtt, na az különleges érzés volt. Most egy kicsit mindketten elérzékenyültünk és nem azért, mert ez volt az utolsó, hanem mert nekünk ez különösen sokat jelent. Szerintem Francesco így is úgy is szomorú most."

Mi hiányzott a Romának?

"Szerintem én nem vagyok alkalmas arra, hogy itt üljek és elemezzem mi hiányzott. Erre van az edzőnk és a sportigazgató. El kell végezni a munkát ahhoz, hogy fejlődj, mert fejlődni mindig lehet. Nekem arra kell összpontosítanom, hogy még jobb legyek és arra, hogy mi hiányzik még, miben tudok fejlődni. Szerintem nem én leszek az, aki itt majd elmondja, hogy mi lenne jó a csapatnak és mi kell még."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Lazio, derbi