De Rossi: A szurkolók is kellettek ehhez a sikerhez

De Rossi: A szurkolók is kellettek ehhez a sikerhez

Nagyon örült a Juventus elleni sikernek Daniele De Rossi, aki szerint a szurkolók nélkül nem sikerülhetett volna a győzelem.

Nagyon sok okból kifolyólag is alapvető fontosságú volt ez a győzelem...

"Igen, de mindenekelőtt a tabellán elfoglalt helyezésünk szempontjából, hiszen a Napoli is nyert, emiatt a szezon kihívása előtt kicsit aggódtunk is. De végül nagyon jó volt a hozzáállásunk a meccshez. Sajnos hamar hátrányba kerültünk és a döntetlen nem lett volna elég nekünk. Jól játszottunk, volt tartása a csapatnak, jól megszerveztük a játékunkat és a csapat hajlandó volt kiadni magából mindent. Remek meccs, remek este volt."

Fantasztikus volt a hangulat a stadionban.

"Amit a szurkolóktól kapunk, az mindig nagyon sokat számít. Most a Juventus volt az ellenfél. Nagyon szívesen visszamennék a 80-as évekbe, amikor mindig ilyen hangulat uraklodott a meccseken, akárki volt az ellenfél, lehetett az az Ascoli, a Juve, vagy a Milan. Nagyon jó lenne, ha visszajönne az a hangulat."

A héten  sokminden elhangzott és legfőképpen a második helyről beszéltek. Ezen a meccsen jeleztétek, hogy a csapat jelen van.

"Egy ideje sok szó esett a szezonunkról. Most abszolút fontos, hogy a két utolsó meccsünket megnyerjük. Előtte csak a csapatról és a meccsekről beszéltünk. Ezen az estén éreztük a támogatást. A csapat nem a szurkolók miatt nyert, vagy kapott ki néha, de egy ilyen teli stadion még több munkára ösztönöz."

Nagyon nagy volt az összhang és a barátság közted és Buffon között. Mit mondtatok egymásnak?

"Hogy mindig vicces gólokat szerzek. Hatalmas a rivalizálás a két csapat között, de ha jóban vagy valakivel, akkor azon a 90 perc sem változtathat. Sokat küzdöttünk egymás ellen, de ebben a sportban ő is a kevés igen jó barátom közé tartozik.

Tudsz valamit mondani a jövőddel kapcsolatban?

"Most csak az eredmény számít. Nem is lehetnék boldogabb most. Az a legfontosabb, hogy előre tekintsünk és jól felkészüljünk a Chievo elleni meccsre. Borzasztó lenne, ha most nyertünk, de Veronában pontokat veszítenénk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Juventus