De Rossi: A Porto elleni meccs az egész szezont meghatározza

De Rossi: A Porto elleni meccs az egész szezont meghatározza

A Roma középpályása szerint a Porto elleni két meccs a csapat egész szezonjára kihatással lesz.

"A futballban eltöltött annyi év megtanított arra, hogy augusztusban nagyon kevés dolgot lehet megjósolni."- kezdte a sajtótájékoztatót De Rossi.

A Románál a legnagyobb változások a védelemben voltak, hiszen 4 új játékos is érkezett.

"Egy olyan csapatnak, amelyik olyan jól szerepelt a szezon második felében, mint mi, annak nem kell sokat változtatnia. A védelemben az a legfontosabb, hogy megtanuljunk együtt mozogni, de ezek a játékosok tapasztaltak és gyorsan tanulnak. Nem látok problémát és magabiztos vagyok a védelmet illetően. Nem volt sok lehetőségünk együtt edzeni, de lenyűgöztek eddig."

"Számomra a legnagyobb meglepetés Leandro Paredes, aki még szinte gyerek volt, amikor utoljára velünk volt, de az Empolinál érett játékossá vált."

"Ez a két meccs még nekem is új, mert sosem kellett BL selejtezőt játszanom. Szuper Kupa meccseket már játszottam augusztusban, de most olyan érzésem van, hogy ezek a meccsek a Roma egész szezonját megváltoztathatják. Ez sokkal inkább olyan, mint egy negyeddöntő. A csapattársaim elég tapasztaltak ahhoz, hogy megértsék a meccsek jelentőségét. Mivel nagyon sok forog kockán, ezért mindkét csapat megfelelően fel lesz tüzelve."

Portugália nyerte a nyári Eb-t, a kérdés az, hogy ez több önbizalmat adhat-e a Porto játékosainak?

"A döntőben mindössze egy Porto játékosa volt a válogatottnak, hiszen a legtöbbjük külföldön játszik, de persze az országon eluralkodó lelkesedési hullám biztosan segíteni fogja a klubokat. Ez volt velünk 2006-ban, amikor Vb-t nyertünk, utána azonnal sokkal erősebbnek éreztük magunkat klubszinten még akkor is, ha ez a fellángolás csak kis ideig tartott."

"A Portonak az az egyik legnagyobb erőssége, hogy el tudja adni a legjobb játékosait, akiket aztán hihetetlen tehetséges fiatalokkal pótol. Mindig azt hiszi az ember, hogy ez a folyamatos cserélődés problémát okoz majd, aztán olyan játékosok okoznak meglepetéseket, akiknek még a nevét sem tudod."

De Rossi sérüléssel bajlódott az Eb alatt, a kérdés az, hogy rendbe jött-már a szezon kezdetére.

"Azt nem mondhatnám, hogy remek formában vagyok. Meg kell látnunk, hogy milyen lesz az edzettségi szintem pár igazi tétmeccs után. Spalletti mindig azt mondta, hogy nem elég jól edzeni. Ahogy öregszik az ember, úgy még keményebben kell edzeni.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Porto