Defrel: Szeretném megmutatni az igazi arcom

Defrel: Szeretném megmutatni az igazi arcom

A francia csatár a sérülések után alig várja, hogy végre megmutassa igazi énét.

Defrel szerdán a Sampdoria ellen a kezdőben kapott helyet azt követően, hogy előtte több mint egy hónapig nem játszhatott sérülés miatt.

A Sassuolo volt csatára alig várja, hogy a sérüléseket hátrahagyva végre megmutathassa igazi arcát.

Mikor szerzed meg az első gólod?

"Készen állok, bár a legfontosabb mindig a teljesítmény. Szeretnék újra olyan szinten futballozni, mint régen, és biztos vagyok benne, hogy akkor a gólok is gyorsan megérkeznek majd."

Az elmúlt 2 évben 24 gólt szereztél. Mi volt a legnehezebb abban, hogy a Sassuolotól a Romához kerültél?

"Az igaz, hogy a Sassuolo után a Roma egy nagy lépés, aztán ott van a nyomás és az elvárások, majd szerintem a térdsérülésem is komoly gondokat okozott. Viszont most már minden a kemény munkáról szól. Mindig szereztem gólokat, szóval itt is fogok."

Ebben a hónapban több átigazolási pletyka megjelent veled kapcsolatban is. Mi most a valóság?

"Láttam és olvastam bizonyos pletykákat, de az átigazolási piac a legutolsó, amirvel jelenleg foglalkozom. Most csak a Roma érdekel, és hogy jól szerepeljek."

Az utóbbi meccseken gyenge eredményeket produkált a csapat, miért?

"Szerintem egy kicsit nehéz helyzetben vagyunk jelenleg, pedig az elmúlt hónapokban megmutattuk, hogy erős csapat vagyunk, hiszen mind a bajnokságban, mind a BL-ben remek meccseket játszottunk. Persze voltak problémák is, meg a sérülések is közrejátszottak a rosszabb eredményekben. De nem akarok kifogásokat keresni. Hogy ez inkább lenne mentális probléma, mint fizikai? Szerintem igen, de ha megnézem most a csapatot, akkor azt látom, hogy jobb állapotban vagyunk, mint a téli szünet előtt, mentálisan és fizikálisan is felfrissültünk, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra nyerni fogunk."

A Sampdoria ellen voltak biztató jelek támadásban - egyetértesz ezzel?

"Igen, sok helyzetünk volt, és az első félidőben jól játszottunk. Az a legfontosabb, hogy megpróbáljuk a pályán megvalósítani azt a stílust, amit az edző kér tőlünk. A mester azt kérte, hogy próbáljuk meg megismételni azt a játékot, amit például az első félidőben játszottuk. Ha azt tesszük, és 90 percen keresztül tudunk összpontosítani, akkor vasárnap este hazai pályán megszerezzük mind a három pontot."

Mindenkinél jobban ismered Di Francescót: milyen ő az ilyen nehéz időszakban, mint a mostani?

"A Sassuolónál is voltak nehéz időszakaink, de ő sosem változott - mindig kemény munkát és teljes összpontosítást kért tőlünk. Mindig a csapat mellett volt. Mindannyian arra koncentrálunk, hogy a maximumot tudjuk nyújtani, máson nem gondolkozunk. Ismétlem, a téli szünet óta látok javuló jeleket a csapaton."

Milyen fizikai állapotban vagy a sérülések után?

"Nem volt komoly sérülése a térdemnek, de elég durva ütést kapott, ezért zavaró, kényelmetlen érzés volt. Most már sokkal jobb. A Sampdoria ellen kicsit elfáradtam, hiszen még nem vagyok 100%-os állapotban, de minden más rendben van, ezt most már a pályán szeretném megmutatni, mert eddig nem sokat csináltam."

A szurkolóknak nem tetszik a csapat iránya, már a Lazio is a Roma előtt van...

"Azt azért tegyük hozzá, hogy a Lazio nagyon jó focit játszik, egy top csapatról van szó. De meggyőződésem, hogy mi is erős csapat vagyunk, ezt az első derbin is megmutattuk. Szeretnénk visszatérni arra a szintre, és nagyon remélem, hogy a bajnokság végén a Lazio előtt fogunk végezni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Defrel, interjú