Defrel bemutatkozó sajtótájékoztatója

Defrel bemutatkozó sajtótájékoztatója

A Roma hivatalosan is bemutatta a nyáron igazolt Gregoire Defrelt a médiának.

Mennyire játszott fontos szerepet a fejlődésedben Eusebio Di Francesco és mennyire fontos az, hogy most itt van ő is a Románál?

"Di Francesco nagyon fontos számomra, mert nagyon sokat tanultam tőle. Megváltoztatta a posztomat és sokkal inkább csatárt faragott belőlem. Az elmúlt két évben nagyon sokat fejlődtem a keze alatt, mint csatár, aminek nagyon örülök."

A Romámál a szurkolók sokkal többet várnak el, mint a Sassuolónál. A bajnokság második meccsén már be is mutatkozhatsz a Stadio Olimpico közönségének, várod már?

"Tudom, hogy ez teljesen más lesz, de nekem ez tetszik. Tudom, hogy a Romának csodálatos a stadionja, a szurkolók pedig fantasztikusak és igen szenvedélyesek. Sokkal izgatottabban várom a bajnoki szezont, de készen állok. Megvárom, hogy miként dönt majd az edző, de szerintem mindenki készen áll majd, mert igen kemény volt a felkészülés."

Te vagy Dzeko alternatívája, de jobbszélső csatárként is tudsz játszani. Ezzel a kerettel a Roma a bajnoki címért fog harcolni?

"Természetesen. Mindannyian tudjuk, hogy a Roma remek csapat és ezt az elmúlt bajnoki szezonokban láthattuk is, hogy képes a bajnoki címért küzdeni. Meglátjuk majd, hogy miként alakulnak a dolgok. Dzeko párja vagyok a csatársorban és még akár lehet új érkező, szóval ez már most egy fantasztikus csapat."

Az igaz, hogy már januárban a Romához igazolhattál volna?

"Beszéltem a menedzseremmel, aki közölte, hogy a Roma érdeklődik irántam. Szívesen jöttem volna már januárban, de inkább maradtam a Sassuolónál és bíztam abban, hogy a Roma visszatér a nyáron értem. Voltak más ajánlataim is, de nekem csak a Roma járt a fejemben. Nem kellett kétszer meggondolnom a dolgokat és amint újra lehetőségem nyílt, azonnal igent mondtam."

Ugyanúgy kész vagy a szélen játszani, mint elől csatárként?

"Az elmúlt két évben csatár voltam, de a Cesenában például a szélen játszottam nagyon sokszor. Ez az a poszt, amit tudom hogyan kell játszani és a felkészülési időszakban is ott szerepeltem. Hiányzott pár méter a lábamból, de volt lehetőségem újra felfedezni magam a jobb oldalon és szerintem elég jó munkát végeztem. Nagyon jó csapat vesz körül és mindenki nagyon segítőkész. Mentálisan mindenre készen állok, akárhol játszat majd a mester. Készen állok kiadni magamból a maximumot."

A pozíciód megváltoztatásával hány gólt tudsz szerezni? És majd ugyanúgy ünnepelsz, mint a Sassuolóban tetted, ahol egy kicsit félreérthető volt?

"Minket a szerzett gólok alapján ítélnek meg és én minden évben jobb és jobb szeretnék lenni. A saját célom is az, hogy rengeteg gólt szerezzek. A gólöröm az semmi, ez egy dolog köztem és a párizsi barátaim között, amit nem minden gólnál csinálok. Amiatt volt egy kis félreértés, amit mutattam közben, különösen a párizsi terrortámadás idején és azzal egyetértek, hogy akkor az nem volt a legjobb döntés. Talán, ha újra fontos gólt szerzek majd, akkor csinálom, de megpróbálom inkább abbahagyni."

Mennyire fontos, hogy egy olyan csatárral edzhetsz együtt, mint Dzeko?

"Dzeko egy klasszis játékos, aki rengeteg gólt szerzett. Minden edzésen tanulok tőle valamit, fantasztikus a mozgása és a kapu előtt ritkán hibázik. Nagyon jó játékos, bár nálam jóval magasabb és erősebb fizikálisan, nekem mások a jellemzőim. Nagyon kedvelem őt és nem csoda, hogy mindent ellesek tőle, amit csinál."

A tavalyi első európai kupasorozatodban 8 meccsen 4 gólt szereztél és idén már a BL-ben fogsz szerepelni. Várod már?

"Az Európa Liga teljesen új volt számomra és elégedett vagyok azzal, ahogy teljesítettem. Idén már a Bajnokok Ligájában fogunk szerepelni, ami a világ legfontosabb sorozata. Készen állok és ha keményen dolgozunk, akkor biztos vagyok abban, hogy ez a csapat sokra fogja vinni a sorozatban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Defrel, interjú