De Rossi: Úgy játszottunk, mint egy topcsapat

De Rossi: Úgy játszottunk, mint egy topcsapat

A Roma középpályása szerint a városi derbin a csapat végre megmutatta igazi arcát.

A Roma 3:1-re megnyerte a találkozót, azonban De Rossi elismerte, a mérkőzés előtt nem ilyen eredményre számított.

"Könnyű a meccs után ezt mondani, de teljesen őszintén: már azzal elégedett lettem volna, ha nem kapunk ki."- ismerte el De Rossi.

"Iszonyatos pesszimizmus volt körülöttünk, a csapaton belül pedig minimális bizonytalanság. A derbi elbesztése felért volna egy katasztrófával, onnan nagyon nehéz lett volna visszajönni, biztos, hogy újabb zárt edzőtáborozás következett volna."

"Nagyon nehéz időszakunk volt előtte. Sokszor sokkal jobb, ha egy adott derbit megúszunk egy döntetlennel. Azonban a pályán látható volt, hogy már az elejétől megfelelő hozzáállásunk volt, úgy játszottunk mint egy nagyszerű csapat, szóval nagyon elégedett vagyok."

"Ha kikaptunk volna, azzal teljesen elvágtuk volna magunkat. Ez a győzelem még nagyobb hitet ad. Fogunk ünnepelni, de aztán félre kell tennünk a dolgot, mert kedden újabb nagy meccs vár ránk. A BL csoportból való továbbjutás a következő célunk, amit meg is kell tennünk."

A játékost megkérdezték arról, hogy kinek ajánlaná a mai győzelmet.

"Szeretném ezt a győzelmet a családainknak ajánlani, mert amikor itt a Románál nem mennek jól a dolgok, akkor nekik is nagyon nehéz."

"A játékosok az eredmények alapján élnek, és amikor vesztesz, akkor sokkal nehezebb otthon mosolyogni. Továbbá szeretném megjegyezni, hogy Walter Sabatini a szívünkben él, sokat gondolunk rá, hiszen a sportigazgatónk volt, és remélem, hogy mihamarabb jobban lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Lazio, Serie A