De Rossi: Többet is tehettünk volna

De Rossi: Többet is tehettünk volna

2:2-re végződött tegnap este a Derby del Sole a Roma és a Napoli között a Stadio Maradonában

Mennyit ér ez a pont?

„A tabella szempontjából nem többet, mint egy pontot, viszont a morál szempontjából sem sokat, mert nem meggyőző teljesítmény párosult hozzá. Még egyszer mondom, nem szerepeltünk rosszul a Bologna ellen. Volt néhány helyzetünk, és néhány momentum rosszul alakult, de ma, még ha egy ponttal többet is szereztünk, mint a Bologna ellen, ma nem játszottunk valami jól.”

„A győzelemhez kiváló teljesítményt kellett volna nyújtanunk, és nyilvánvalóan nem voltunk képesek erre egy ilyen csapat ellen. Felkészültek erre, és egy nehéz pillanatban sikerült kihozniuk a bajnokok, és a játékosok büszkeségét, akikkel ilyenkor nagyon nehéz szembenézni.”

Sardar Azmoun kiharcolt egy büntetőt, Tammy pedig gólt szerzett. Mindketten pozitívan járultak hozzá a mérkőzés alakulásához.

„Igen, mert ezek a pillanatok változtatják meg a futballt, mind pozitív, mind negatív irányba, és ők voltak a kulcsszereplők ezekben a pillanatokban. Amennyire tudtak, segítettek nekünk. Mindketten játszhattak volna jobban, bár Tammy a végén állt csak be. Mindig lehet jobban csinálni, de elégedett vagyok a csatárokkal. Nem volt könnyű meccs. Amikor ilyen jó csapatok ellen játszol, az első gondolatod az, hogy elveszed tőlük a labdát, nem akkor, amikor náluk van, hanem amikor nálad van a labda. Meg kell zavarnod a tempójukat, és el kell venned az esélyt, hogy közel kerüljenek a büntetőterületünkhöz. Tudtuk, hogy veszélyesek lesznek a labdával, mivel sok minőségi játékosuk van.”

„Sajnos nem tartottuk jól meg a labdát. többet is tehettünk volna. Csinálhattuk volna jobban is. Még a csatáraink teljesítménye is lehetett volna sokkal pozitívabb.”

A legfontosabb dolog az, hogy fejben mindig erős legyen a csapat, még az ilyen nehéz meccseken is. A döntetlen azt jelenti, hogy most erős volt fejben a csapat.

„Jó dolgokat csinálunk a teljesítmény és különösen az eredmények tekintetében. Nagyon pozitív utazás volt ez, amióta idekerültem, és elégedett vagyok a hozzáállásunkkal. Vannak csapatok, amelyek mindig veszítenek, ha rosszul játszanak, és vannak olyanok, akik ha gyengén is játszanak, de a szív és az akarat segítségével végül elvisznek 1 pontot ilyenkor.

„Nem fedeztük túl jól a labdát. A második félidőben túl sok teret hagytunk magunk mögött Osimhennek, egy olyan játékosnak, aki ezeket nagyon jól ki tudja használni, mert nagyon gyors. Újra megnéztem azt a párharcot ott szélen, ami akkor még nem tűnt veszélyesnek, de ilyen körülmények között is tudunk jobbak lenni ennél.”

[De Rossinak megmutatták Gianluca Mancini blokkját Victor Osimhennel szemben]

„Itt Mancini egyértelműen góltól mentett meg bennünket. Vannak olyan játékosaim, akik még a nem túl jó meccseken is teljesen beleadnak mindent, és azon vannak, hogy ki akarnak hozni valamit ebből a szezonból, mert tudják, hogy nehéz lesz.”

„Újabb három nehéz meccs vár ránk. Jön a Leverkusen, a Juventus, majd megint a Leverkusen, aztán az Atalanta, anélkül, hogy megfeledkeznénk az utolsó kettőről, amelyet remélhetőleg az Európa Liga döntője fog közelébe esik.”

"Nehéz a sorsolásunk. Ezt mondjuk magunknak és tudjuk. Meg kell találnunk az erőt, hogy megszerezzük azokat a pontokat, amelyekre szükségünk van a Bajnokok Ligáját érő hely biztosításához vagy az Európa Liga megnyeréséhez.”

Hogyan győzhető le a Bayer Leverkusent?

„Szerintem a Milan nagyon erős ellenfél volt. Féltem a Brightontól és a Feyenoordtól is, mert abban hasonlítanak egymásra, hogy mindketten focizni akartak. A futballozni vágyó csapatok elleni mérkőzésekre kicsit nehézkes felkészülni.”

„Egy dolgot kell tennünk, nagyon óvatosan kell védekeznünk. De mindenekelőtt, mint mindig a futballozni vágyó csapatok ellen, meg kell nyújtanunk őket, és ki kell mozdítanunk őket a helyükről, amikor nincs náluk a labda. Ez mindig egy érdekes lehetőség. Nagyon jó játékosaik vannak, akik jól passzolnak, és sok veszélyes támadójuk van. Ha elveszed tőlük a labdát, idegesek lesznek, elvesztik az egyensúlyukat. Mindkét fázist tökéletesen kell játszanunk, mert az, hogy a legjobb tudomásom szerint nagyjából 20 olyan meccset játszottak, ahol az utolsó pillanatokban mentettek döntetlenre, szóval ez azt jelenti, hogy a csapatnak van szíve, és van bennük valami különleges. Veretlenek, de nincs olyan, hogy verhetetlen.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Napoli, Serie A