De Rossi: Szerettünk volna a nemzetközi színtéren is kiemelkedőt nyújtani

De Rossi: Szerettünk volna a nemzetközi színtéren is kiemelkedőt nyújtani

A Roma kapitánya elismerte, a Chelsea ellen szerettek volna felejthetetlen teljesítményt nyújtani.

Meglepően sima, 3:0-ás győzelmet aratott a Roma a Chelsea ellen a BL csoportkör negyedik fordulójában, és a Roma csapatkapitánya elismerte, a csapat célja az volt, hogy felejthetetlen teljesítményt produkáljanak.

"A meccs előtt azt beszéltük az öltözőben, hogy eddig nem volt túl sok sikeres esténk a Bajnokok Ligájában, mindössze néhányra emlékezhetünk szívesen."- kezdte De Rossi.

"Természetesen emlékszem a Chelsea elleni 10 évvel ezelőtti sikerre 2008-ból, az egy olyan győzelem volt, amire az ember még mindig emlékszik. De az ilyen meccseket nem nyertük meg általában, szóval ezért fényképeket kell készíteni, és kitenni azokat az éjjeliszekrényre, amiből aztán erőt lehet meríteni."

"Jelenleg jól állunk a csoportban, és megérdemeljük, hogy ott vagyunk. De nem dőlt még el semmi, hiszen nehéz meccsek várnak még ránk. A Qarabag nagyon határozott csapat, ráadásul megint döntetlent játszottak."

A játékos kifejtette a véleményét a Roma jelenlegi teljesítményéről is.

"Nekem tetszenek az eredményeink és az, ahogy próbálunk játszani. Az edzőnek nagyon tiszta elképzelései vannak, a csapat mindig nagyon agresszív mindenki ellen, még az olyanokkal szemben is, akiktől régebben féltünk egy kicsit. Ez nagyon fontos változás."

"Még a vesztes meccseinken is így játszottunk, nem szükséges túl sokat beszélni az Inter elleni meccsről, ahol szinte az egész meccsen jól játszottunk, vagy például a Napoli ellen, ahol a második félidőben végig beszorítottuk őket. Tudjuk, hogy jó úton járunk."

"A futball ma már sokkal nehezebb, ezt mi is tudjuk, és emiatt nem szeretnénk elveszíteni a fókuszt, összeszedettnek kell lennünk. Most újra a bajnokság következik, egy újabb nehéz meccsel."

"Egy ilyen este után...azt hiszem az ember mindig hálás lehet annak, hogy Romanistának született, még az 1:7 után is, vagy a Napoli elleni hazai vereség után. Én mindig hálás voltam azért, hogy Romanistának születtem, és remélem, hogy a szurkolók emlékeznek majd erre az estére, vagy akár azokra, amik nem sikerültek úgy, mint a mostani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Chelsea, Bajnokok Ligája