De Rossi: Szeretem New Yorkot és Roy Keanet

De Rossi: Szeretem New Yorkot és Roy Keanet

A Roma válogatott középpályása a klub hivatalos honlapjának adott hosszabb interjút.

De Rossi többek között beszélt három személyes kedvencéről is az élet különböző területeiről.

"Lehet banálisnak tűnik amit mondok, de New York számomra a legelbűvölőbb város a világon. Egy olyannak, aki Rómában él nehéz szebb helyet találnia, de a teljesen eltérő kultúra és a New York-i életstilus mágneskent vonz. New York akár egy későbbi célpont is lehet, szívesen eltöltenek valamennyi időt ott. Lehet azért is izgat annyira, mert teljesen különbözik Rómától."- jegyezte meg De Rossi.

Kicsit meglepő választ adott De Rossi arra, hogy mi a két további kedvenc városa.

"Glasgow ott van az első háromban a kelta kultúra miatt, amit nagyon szeretek. Még ha rövid ideig is, de volt szerencsém látni a válogatottal. A stadiontól a szállodáig igen kis részét láttam csak a városnak, de az nagyon megragadt bennem. Ide is szeretnék majd egyszer kicsit hosszabb időre visszamenni."

"Istambulban turistaként voltam és a négy nap alatt csak bámultam körbe-körbe. Minden értelemben lenyűgöző. Gyönyörű építészet, hihetetlen történelem és egy teljesen eltérő kultúra."

De Rossi kedvenc zenei közé tartozik az Oasis, a Coldplay és a Rolling Stones.

"Nagyon jól ismerem az összes Oasis számot, úgy nőttem fel, hogy mindig őket hallgattam. Mint emberek is szerettem őket, sosem voltak hagyományosak és nagyon szerettem azt a sztereotípiát, amit képviseltek. Pár éve szó volt róla, hogy a Manchester Cityhez szerződöm és én nem akartam elhagyni a Romát, de az, hogy találkozhattam volna a Gallagher fivérekkel, nagyon felcsigázott."

A középpályás kedvenc játékosai többek között Roy Keane, Eric Cantona és Roberto Baggio.

"Keane nálam az abszolút első. Az ő tiszteletére és lányom, Gaia születésnapja alkalmából hordom a 16-os mezt. Ő az egyetlen játékos, akivel lefotóztattam magam 2 évvel ezelőtt. Ahhoz túlságosan is zavarban voltam, hogy Maradonától kérjek, de Keane-nel nem volt gond."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi