De Rossi: Spalletti mostantól rivális

De Rossi: Spalletti mostantól rivális

A Roma középpályása reméli, hogy Luciano Spallettinek nem lesz része sok sikerben az Internél.

Az olasz szakember a szezon végén távozott a Roma kispadjáról és várhatóan ma aláír az Interhez, ahol De Rossi reméli, nem lesz közel sem olyan sikeres, mint amilyen a Romával volt.

"Nagyon csalódott vagyok, mert nagyon szerettem őt és szerintem remek edző."- nyilatkozta a válogatott sajtótájékoztatóján De Rossi.

"Remélem, hogy az Internél nem fogja tudni bebizonyítani, hogy milyen jó, mert a milánói csapat is a közvetlen riválisunk lesz az első helyekért jövőre, de legalábbis a második helyért, ha többért nem."

Megjelentek olyan hírek, miszerint De Rossi követi Spallettit az Interhez, azonban mivel a játékos hosszabbított, így ennek az esélye nullára csökkent.

"Igen furcsa lenne magamat más mezben látni."- jegyezte meg a játékos.

De Rossit megkérdezték arról, hogy a Juventus játékosai milyen állapotban érkeztek az edzőtáborba a vesztes BL döntő után.

"Pár percet beszélgettem Buffonnal, szegény, az elmúlt néhány napban mindig ugyanazt kellett elmondania, egy olyan emléket, amire nem szívesen emlékszik vissza."

"Buffon megérdemelte volna a BL győzelmet, ahogy az Aranylabdát is."

Viszont nagyon sok Roma szurkoló és más csapatok szurkolói is ünnepeltek a Real Madrid győzelmét követően.

"Ez egyáltalán nem újdonság és ugyanez lenne más olasz csapattal is. A tény az, hogy a Juventust egyre többen gyűlölik... a gyűlölet nem is jó szó, inkább a szurkolók közti rivalizálásról van szó."

"Amikor gyerek voltam kimentem és megnéztem az Ajax-Juventus BL döntőt Rómában, ahol természetesen az Ajaxnak drukkoltam."

De Rossi számára a ma esti lesz a 113. válogatottsága, amivel megelőzi Dino Zoffot, azonban nem tervezi, hogy a 2020-as Eb-n is pályára lépjen Rómában a Stadio Olimpicóban.

"Hatalmas megtiszteltetés lehagyni Zoffot, hamarosan Andrea Pirlo következik, szóval az olasz futball legendáiról beszélünk. Néhány hónapon belül 34 éves leszek és teljesen biztos vagyok abban, hogy a világbajnokságon még fontos tagja leszek a csapatnak, de a 2020-as Eb-n már 37 leszek, szóval az embernek reálisnak kell lennie..."

"Róma és Olaszország az én otthonom, szóval ha kellek, akkor mindig ott leszek, de úgy vélem, hogy a világbajnokság lesz az utolsó nagy világversenyem a válogatott színeiben."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi