De Rossi örül a létfontosságú győzelemnek

De Rossi örül a létfontosságú győzelemnek

A Roma középpályása reméli, hogy a Cagliari elleni késői siker pszichológiai szempontból sokat segít majd.

A Roma a megszerzett három ponttal továbbra is tapad az élbolyra úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az élen álló csapatok.

"Három roppant fontos pontot gyűjöttünk be, de ha a tabellára nézünk azt látjuk, hogy hiába nyerünk szinte folyamatosan, folyton csak negyedikek, vagy ötödikek vagyunk."- jegyezte meg De Rossi.

"Hatalmas csalódás lett volna, ha nem tudtuk volna megszerezni a három pontot, de most nagyon örülünk, és pszichológiai szempontból ezek a meccsek mindig hatalmas lökést adnak."

A Romának továbbra sem megy a góllövés. Mi nem működik elől?

"Az egész csapatról van szó, nem csak a csatárokról. A Chievo ellen volt 5-6 tiszta gólszerzési lehetőségünk, de a kapusuk hihetetlen védéseket mutatott be. A Cagliari ellen büntetőt hibáztunk, és ilyenkor sosem könnyű újra összeszedned magad, és onnan folytatni, ahol abbahagytad. Viszont remek játékosaink vannak, szóval a gólok jönni fognak."

Az Inter vereségével még szorosabb lett az élmezőny...

"Nyilvánvalóan reménykedünk abban, hogy az előttünk levők is hullajtanak pontokat. Szinte már hihetetlen mennyire szoros elől, teljesen együtt van a négy csapat, ráadásul nekünk még van egy elmaradt mérkőzésünk. Az az év a végéig nagyon szoros lesz. Ezért is volt létfontosságú a mostani győzelem."

Sokkal nehezebb volt feltörni az ellenfél védekezését ezen a meccsen, mint máskor?

"A legtöbb meccset ilyen csapatok ellen vívjuk, akik beállnak védekezni, és csak ránk várnak. Ez a meccs sem volt könnyű. Láthattuk, hogy az Inter ellen is milyen jól játszottak, de most sikerült megakadályozni, hogy helyzeteik legyenek. Amennyiben belőttük volna a tizenegyest, akkor minden kicsit könnyebb lett volna."

"Diego alig hibázik büntetőből, de mindig megvan a lehetősége annak, hogy a kapus megfogja a lövésedet. Teljesen rendben van, hogy ő a mi végrehajtónk, hiszen az elmúlt években bebizonyította, hogy nagyon jól csinálja."

A Román látszik, hogy éhes a sikerre. Jókor jön a Juve elleni meccs?

"A Juve még másoknál is éhesebbnek mutatja magát. Mindannyian csodáljuk őket. Hányszor láthattuk már, hogy foggal-körömmel harcolva nyertek mérkőzést."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Cagliari, Serie A