De Rossi: Nem érdemeltünk győzelmet

De Rossi: Nem érdemeltünk győzelmet

A Roma meglepetésre kikapott az Empoli vendégeként, ezzel a 6. helyen végzett a bajnokságban.

Nagyon komolyan vettétek a mérkőzést, és még a győzelemre is volt esélyetek. De végül az a tény eredményezte a különbséget, hogy az Empolinak nyernie kellett.

"A futballban sok minden számít, nem igaz? De nem szabad megveregetnünk a vállunkat, mert komoly meccset játszottunk. Nem érdemlünk ezért érmet. Megtettük, amit meg kellett tennünk, de túl sok mindenben kell javulnunk: a védekezésre való összpontosításban, abban, hogy ennyi labdabirtoklásunk van, de emellett ilyen kevés kapura lövésünk, és mindenekelőtt abban, hogy nem engedhetjük az ellenfelet ilyen sok ellentámadást vezetni, és hogy szinte soha nem lövünk távolról. Nem úgy van, hogy kapura lövünk kapura, de azokat védi a kapus, mert még csak nem is lövünk. Ez olyasmi, amiért ezen a szinten nagyon könnyen megfizetsz."

"Nyilvánvaló, hogy előre vágták a labdát, próbáltak gólt szerezni, és ahogy kell, nagyon sok támadószellemű játékos volt a pályán a részülről. De ennek a meccsnek egy sima 2-1-es győzelemmel kellett volna végződnie számunkra. Nem normális, hogy soha nem lövünk kapura, amikor pedig erre még területünk is van."

Hátul újra három védővel állt fel a csapat. Az az érzésem, hogy minden alkalommal változtattál, amikor nem tudtad az ideális csapatot pályára küldeni. Jövőre is ez lesz az elképzelés, vagyis hogy egy stabil, az elképzeléseidet tükröző játékrendszerrel rendelkező Romából indulj ki, vagy inkább meccsről meccsre mérlegeled a dolgokat?

"Rengeteg dolog van, amit ki kell értékelnünk. Vissza fogunk térni a tervezőasztalhoz, pontosan ennek a mérkőzésnek az értékelésével. Ez a mérkőzés sok mindent el kell, hogy mondjon nekünk. Négy védővel játszottunk, ahogyan azt már sokszor tettük, aztán néha, amikor mélyebben visszaálltunk, átálltunk 3 védőre, ahogyan azt már sokszor tettük."

"Nem sok minden változott. A végső cél az lenne, amit még négy védővel védekezve sem szabadna engedni: hanyagok voltunk a fejpárbajoknál. A Serie A-ban nem lehet ilyen gólt kapni, ez el kell, hogy gondolkodtasson minket, túl az új csapat építésével kapcsolatos megfontolásokon. Nagyon fáj, mert nem akartam így befejezni a szezont. Nem számít, hogy a Lazio előtt végezzünk. Ez nem arról szól, hogy az Empolira célzok. Lejátszottuk a meccset, de így nem lehet veszíteni".

Beszéltél már az új technikai igazgatóval? Milyen profilú támadót szeretnél?

"Igen, beszéltünk - egy délutánt töltöttünk együtt. Megbeszéltük mind a csapat felépítését, mind néhány nevet. Az első beszélgetésen nagy volt az összhang. Sok időnk van még beszélgetni erről, felmérni a lehetőségeket és felmérni, hogy mi áll rendelkezésre, ezek olyan témák, amelyeket még nem érintettünk."

"Ma este még korai, és talán tiszteletlen is erről beszélni, mert a játék, amit ma este láttam... Nem mondhatom, hogy nem élveztem, de nem veszítheted el, ha nagyszerű csapattá akarsz válni."

Szeretnél üzenni Eusebio Di Francescónak?

"Nem hiszem, hogy hallani akarja. Akkor is így álltam volna hozzá a meccshez, ha ellene vagy Fabio Cannavaro ellen játszottunk volna. Ez a mi dolgunk. De nem érdemelte meg a kiesést, tekintve, hogy mit tettek csapatként és milyen játékot produkáltak, még ellenünk is."

"Nem részesítem előnyben egyik vagy másik csapatot sem, mert senkinek sem kell megfelelnünk, de az, hogy ez az utolsó percben kapott gól egy olyan edzőt büntet, akit nagyon tisztelek, még jobban fáj nekem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Empoli, Ser