De Rossi: Mindent meg kell tenni Spalletti megtartása érdekében

De Rossi: Mindent meg kell tenni Spalletti megtartása érdekében

A Roma középpályása úgy véli, a klubnak mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy megtartsa Spallettit.

"Jól vagyok, az elmúlt egy évben jó formában voltam és újra úgy érzem magam, mint aki a pályafutása csúcsán van."- mondta De Rossi az Undici magazinnak.

"Tudom, hogy a szerződésemről előbb, vagy utóbb tárgyalnom kell a klubbal, de most nem gondolok rá. Még egy ideig játszani akarok."

"Mindig is tisztában voltam a döntéseimmel, még ha néha őrültségnek is tűnt. Azt is tudtam, nem biztos, hogy a pályafutásom szempontjából a legjobb, ha a Románál maradok, de egyszerűen azt éreztem, hogy nekem a Romában kell futballoznom. Engem boldoggá tesz az, hogy ezt a mezt hordhatom."

"Sokkal jobban bántana az, ha nem élhetnék Rómában, mint hogy a Real Madrid, vagy a Barcelona környezetében élnék és az sem zavar, hogy nem tapasztalhattam meg az angol stadionok hangulatát és nem nyertem bizonyos trófeákat."

"Az elmúlt 16 évben olyan luxusban volt részem, ami keveseknek adódik meg: Francesco Tottival játszhattam együtt, aki nem csak egy példakép. Vele minden nap együtt dolgozni tök normális dolog, pedig ő pont az a játékos, aki minden, csak nem szabványos játékos."

"A kezdeti időszakomban nagyon sokat számított, hogy Fabio Capello volt az edzőm. Nagyon tetszettem neki, mint játékos, szinte rajongott értem és ennél nagyobb elismerés nem is érhetett akkor."

Viszont a jelenlegi edző, Luciano Spalletti jövője igen kérdéses Rómában, miután tegnap a Roma kiesett az Olasz kupából.

"Spalletti volt rám a legnagyobb hatással. A futballt az ő szemével kezdtem el igazán látni és értékelni, ami egy igen csodálatos látásmód. Eltekintve attól, hogy mi lesz velem és eltekintve attól, hogy néha igen nehéz a személyiségét kezelni, a Romának mindent el kellene követniem, hogy megtartsa őt, mert ő a legjobb erre a posztra."

"Claudio Ranieri remek motivátor volt és taktikailag jól felkészült edző. Szerencsés vagyok, mert együtt dolgozhattam a világ 10 legjobb edzője közül néhánnyal: Spallettivel, Contéval és Luis Enriquével például."

"Conte a taktika mestere, a pályának él. Nem könnyű a játékosának lenni, de csodálatos dolog is egyben. Plusz én szeretem a közvetlen, egyenes embereket, akik elmondják a szemedbe az igazat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, interjú