De Rossi: Megfelelő hozzáállással kell nekimenni az idei sorozatnak

De Rossi: Megfelelő hozzáállással kell nekimenni az idei sorozatnak

A Roma csapatkapitánya úgy véli, csapata mindenkinél jobban tudja, hogy senkit nem szabad lebecsülni.

A pénteki sorsoláson a Roma a címvédő Real Madridot, az orosz CSZKA Moszkvát és a cseh Viktoria Plzent kapta, ami papíron sima továbbjutást sejtet, azonban De Rossi tudja, hogy senkit nem szabad alábecsülni.

"Mindig megtiszteltetés és öröm részt venni a BL-sorsolásban. Ez egy eléggé kiegyensúlyozott csoport lett szerintem; itt van a világ egyik legjobb együttese, az a csapat, amelyik az utóbbi években többször bizonyította, hogy ennek a sorozatnak az egyik klasszisa."- mondta a sorsolás után De Rossi a Roma TV-nek.

"Aztán itt van két másik csapat, akikről az emberek azt gondolják, hogy sokkal gyengébbek, de biztos vagyok benne, hogy komoly gondokat képesek okozni. Nekünk majd a hideggel is meg kell küzdenünk, szóval kíváncsi leszek a párosításra, hogy mikor kell Moszkvában játszanunk. Azért is fontos, mert az időjárás komoly befolyásoló tényező lehet. Viszont azt gondolom, hogy ez egy olyan csoport, amiből tovább tudunk jutni."

"Az, hogy egy olyan stadionban fogunk játszani, mint a Real Madridé, egy ilyen csapat ellen, mindenképpen hatalmas élmény lesz. Remek meccsre számítok. Mindketten ott voltunk a tavalyi sorozat legjobb négy csapata között, és miközben ők lesznek az esélyesek, nekünk magabiztosan a saját játékunkat kell majd játszanunk."

"De ne feledkezzünk meg a másik kettő csapatról se: én mindig azt gondoltam, hogy a BL csoportkörében tippelgetni hatalmas hiba."

"A Plzennek és a moszkvai csapatnak most mi vagyunk a követendő példa, hiszen tavaly, mikor a Chelsea és az Atletico Madrid volt a csoportunkban, senki nem hitt a továbbjutásunkban."

"Már a sorsolás után leírtak bennünket, de végül teljesen az ellenkezője lett. Szóval mi vagyunk számukra a példa. Tavaly a csoportunkban volt a Qarabag, akiről senki semmit nem tudott, majd kétszer is döntetlent játszottak a Madriddal. Nekünk sikerült legyőznünk őket, de iszonyat nehéz meccseink voltak velül idegenben és itthon egyaránt."

"Ezek a meccsek már nem olyanok, mint 15-20 évvel ezelőtt, amikor előre tudhattad, hogy megszerzed mind a 3 pontot. Ezeket a meccseket le kell játszani, és igaz, hogy a második kalapban voltunk, de végül ezt a pályán is bizonyítanunk kell."

A Roma számára önbizalmat adhat az, hogy a tavalyi sorozatban egészen az elődöntőig menetelt.

"Hat hónappal ezelőtt voltak azok a meccsek, most pedig kezdődik minden előlről. Csodálatos emlékek azok, hiszen valami hihetetlent vittünk véghez, de egyszerűen nem lehet onnan folytatni, ahol akkor abbahagytuk. Hatalmas hiba lenne, ha azt gondolnánk, hogy ez így megy."

"Ugyanazzal az alázattal kell újra nekiállnunk a sorozatnak, mint tettük a tavalyi sorsolást követően. Persze az is fontos, hogy higgyünk a továbbjutásunkban, különösen a CSZKA és a Plzen ellen kell észnél lennünk, hiszen ha ellenük azt gondolva lépünk pályára, hogy úgy is nyerünk, akkor könnyen nagy bajba kerülhetünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, UEFA, Bajnokok Ligája