De Rossi: Már májusban visszavonultam

De Rossi: Már májusban visszavonultam

A Roma volt játékosa elismerte, lényegében akkor visszavonult, amikor elhagyta a fővárosi együttest.

Daniele De Rossi tavaly májusban távozott a Romától, majd Argentínába, a Boca Juniorshoz tette át székhelyét, azonban fél év után véglegesen felhagyott az aktív labdarúgással. A GQ Italia-nak adott interjúban elárulta, lényegében akkor visszavonult már, amikor a Romától távozott.

"Az igazi visszavonulásom akkor történt meg, amikor utolsó napomat töltöttem Trigoriában, azt én hatalmas tragédiaként éltem meg. Amikor elhagytam a szobám, és elindultam az Olimpicóba azon gondolkodtam, hogy ez volt az utolsó, amikor becsuktam az ajtót. Szinte remegtem, annyira pusztító volt."- jegyezte meg De Rossi.

De Rossi elárulta, sosem volt rossz kapcsolata James Pallottával, és mindössze természetes csalódottságot érzett, amikor nem kapott új szerződést a klubtól.

"Sokan mondják, hogy megkeresett engem a Friedkin Grouptól valaki, de soha, senki nem lépett kapcsolatba velem. Most az új tulajdonosra várok, hogy visszatérhessek a Romához. De meg kell jegyezzem, hogy sosem, semmilyen problémám nem volt James Pallottával."

"Szomorú voltam, hogy nem hosszabbítottak velem szerződést, de így belegondolva teljesen egyértelmű volt."

A volt játékos nem élte meg csalódásként azt, hogy kipróbálta magát Argentínában.

"Sok ajánlatot kaptam a Serie A-ból, de én nem akartam más olasz csapat mezét viselni a Romáén kívül. Ez olyan lett volna, mintha semmissé tettem volna egy csodálatos történetet."

"A Boca mindig izgatta a fantáziámat, és megtiszteltetés volt, hogy lehetőséget kaptam onnan. Nem telt el egyetlen olyan nap sem azt követően, hogy kikerültem Argentínába, hogy ne éreztem volna magam boldognak."

"A volt csapattársaimtól még mindig kapok üzeneteket, érdeklődnek arról, hogy vagyok, és hogy hiányzom nekik. Ők ugyanolyan hozzáállással játszanak, mint amilyennel én játszottam a Roma mezében. Nagyon sok csapattársam megkért arra, hogy segítsek nekik Olaszországban játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, interjú