De Rossi: LeBron James motivál a folyamatos fejlődésre

De Rossi: LeBron James motivál a folyamatos fejlődésre

A középpályás a kosaras sztártól merít ihletet ahhoz, hogy ennyi idősen is élvezi a játékot.

De Rossi egymás után két remek szezont tudhat maga mögött a Romában azt követően, hogy előtte sokan már megkérdőjelezték, bírja-e még a magasszintű játékot.

Azonban most egy újabb szezonra készülve De Rossi elismerte, az segítette hozzá a formájának folyamatos fenntartásához, hogy megváltoztatta a gondolkodásmódját, és más forrásokból merített ihletet.

"Teljesen másképpen dolgozom, sokkal keményebben."- mondta De Rossi a Roma TV-nek.

"33, 34, és hamarosan 35 évesen mér nem az a helyzet, hogy lassítani kellene. Számomra a legjobb példa erre LeBron James, aki igaz teljesen más sportágban nyújt kiemelkedőt, de ott emberfeletti az, amit letesz az asztalra, én viszont csak egy munkás vagyok. LeBron is hasonló korban van, mint én, és manapság sokkal jobban játszik, mint mondjuk 25, 28, vagy akár 30 éves korában. Szóval ha ő képes erre, akkor én miért ne probálhatnám meg ezt?"

"Általában a felkészülési időszak nagyon kemény, távol vagy a családodtól, keményen kell dolgozni, nincs sok pihenőidő, tényleg nehéz. De ahogy idősebb leszel, megpróbálod kicsit élvezni, egy kicsit ízlelgetni."

"Tudod, hogy egyre közelebb a pályafutásod vége, szóval elkezdesz mindent sokkal jobban értékelni, és talán még keményebben dolgozni. Én megpróbálom minden egyes pillanatból a maximumot kihozni."

A csapat idén maradt Trigoriában és ott kezdte meg a felkészülést, szakítva azzal a hagyománnyal, hogy északabbra vonul, ahol kicsit hűvösebb az éghajlat.

"Nagyon jó, hogy idén itt vagyunk Trigoriában. Ráadásul úgy kezdtük meg a munkát, hogy a többség már itt van velünk, itt mindenünk megvan, amit a szezon során használnunk kell. Az ezdőterem, a felszerelések, a stáb, a környezet... minden adott, szóval nekünk csak a munkára kell összpontosítanunk."

A Roma számos fiatal játékost igazolt az utóbbi időben, és De Rossi elismeri, egyre jobban érzi a korát, ahogy végignéz a csapattársain.

"Igen, egyértelműen öregnek érzem magam, amikor William Biandára nézek, aki 2000-ben született, vagy Alessio Riccardira, aki 2001-ben, aztán ha arra gondolok, hogy a lányom 2005-ben született..."- mondta nevetve a játékos.

"A fiatalok egyértelműen hatással vannak ránk, bár az edzéseken ezeket a dolgokat félretesszük, és csak azzal foglalkozunk, hogy fejlődjünk. Az egy dolog, hogy mondasz valamit egy 23, vagy 25 éves játékosnak az edzésen, de sokkal tapintatosabbnak kell lenni egy 18 évessel."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, interjú