De Rossi: Jobban meg kell tartani a labdát a vezetésünknél

De Rossi: Jobban meg kell tartani a labdát a vezetésünknél

A Roma középpályása szerint a három pont megszerzése a lényeg.

"Nagyon fontos három pontot szereztünk. Amikor korán megszerzed a vezetést, akkor a meccs mindig buktatókat rejt magában. A Pescara a Napolival is döntetlent játszott és sokkal jobban futballozik, mint ahogy azt a megszerzett pontok száma mutatja. Végül a nehézségek ellenére sikerült nyernünk."- nyilatkozta De Rossi.

Talán túl sokat kockáztattatok?

"Párszor láttuk a Juvét ebben az évben és annak ellenére, hogy ők tűnnek a legjobbnak, a bajnokságban túl sokat kockáztatnak. De ilyen a Serie A. A Pescara elleni meccs ahogy kezdődött, előre eldőlt sima meccsnek tűnt. De amikor gyors és tehetséges játékosok ellen játszol, akkor nagyon oda kell figyelni, mert ha nem zárod le időben a meccset, akkor visszajönnek és megnehezítik a dolgod."

Dzeko azt mondta, ha vasárnap így játszik a Roma, akkor el fogja veszteni a derbit. Egyetértesz ezzel?

"Talán igen, de a Lazio nem úgy fog játszani, mint a Pescara. Sok lehetőségünk volt a 3:0-hoz most is. Lehet, hogy jelentéktelen dolog, de a Lazio jobb csapat, mint a Pescara, így akkor valószínűleg sokkal több gondunk lesz ellenük."

Spalletti első regnálása idején gyakran kérte tőletek, hogy lépjetek vissza és így csináljatok több helyet a támadásokhoz. Most viszont úgy tűnt, hogy a csatárok kevésbé jönnek vissza. Változott valami?

"Igen, másképpen játszunk. Akkor a legjobb futballt játszottuk Európában és az abból állt, hogy visszazártunk és vártuk az ellenfelet, hogy aztán végigvigyünk egy halálos kontrát. Az a csapat arra épült fel, olyan támadó közzéppályásunk volt, mint Taddei és Mancini a szélen. Most viszont olyan erős csatáraink vannak, akik kevésbé tudnak védekezni. Lehet, hogy banálisnak tűnik, de ha megszerezted a vezetést és nyomás alatt vagy, akkor jobban meg kell tudni tartani a labdát. Most nem ezt tettük és ezért lett ilyen nehéz a meccs. Ahogy Liedholm mondta:'Ha nálad van a labda, az ellenfél nem tud gólt szerezni.' Ez most is igaz."

A 400. bajnokidat játszottad és a Roma jelenleg második a tabellán. Milyen érzés?

"A másodiktól lefelé nagyon szoros, de az első hely most újra elérhető közelségbe került. Radja mondta pár héttel ezelőtt, hogy nincs különbség, hogy most 4, vagy 2 pont a hátrányod. Ezzel nem értek egyet, de ami a legfontosabb, hogy láthatjuk, a dolgok mindig változhatnak. Az volt a baj, hogy a Juve nem tudott kikapni, de ha így folytatják, akkor teljesen nyílt lesz a bajnokság."

Dzeko egyre többször betalál. Mit gondolsz, ebben lehet szereped neked is? Spalletti azt mondta, hogy te és Totti sokat segítettetek neki.

"Mi mindig a legjobbat akartuk neki, de szerintem azzal jött vissza az önbizalma, hogy gólokat szerzett. Tudja, hogy mindig mellette vagyunk és mi is tudjuk, hogy milyen jó csatár. 17 gólnál jár és még csak november van. Nagyon jó formában van."

Mindössze egy ponttal álltok a Lazio előtt. A derbi kulcsfontosságú lesz a Bajnokok Ligája helyekért folytatott harcban?

"Elég jól szerepelnek. Sokszor alábecsülik őket, pedig a Laziónak jó játékosai vannak. Én mindig veszélyes csapatként tekintettem rájuk. A vasárnapi meccs nagyon fontos lesz a későbbi bajnoki helyezés szempontjából, amire régebben nem mindig volt példa."

Mi a helyzet a szerződéshosszabbításoddal kapcsolatban?

"Semmi változás nincs, nem beszéltünk róla. Engem csak a bajnoki tabella érdekel, de nincs szükségem folyton ellenőrizni, mert tudom hogyan fest. Most például jobban néz ki, mint szombaton és ez számít. A többi dolog eltörpül emellett jelen pillanatban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Pescara