De Rossi: Hihetetlen ez a srác

De Rossi: Hihetetlen ez a srác

A Roma Nicolo Zaniolo két góljának köszönhetően 2:1-re legyőzte a Porto együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

"Ez egy újabb rekord tőle, amit már eddig is láthattunk mind a pályán, mind az edzéseken tőle."- utalt arra a Roma csapatkapitánya, hogy Zaniolo lett a legfiatalabb olyan olasz játékos, aki 2 gólt is szerzett egy BL-találkozón.

"Hihetetlen fizikummal és technikával rendelkezik, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy egy igazi bajnok lesz belőle."

"Én szinte végig emberfogás mellett játszottam, de ezt tudtuk előre, mert Conceicao mindig ráállít egy játékost a mélyen szervező középpályásra. Ez azért nem annyira vicces, de ilyenkor az ember megpróbál minden lehetőséget megragadni, hogy segítsen a csapatnak."

"Sajnáljuk a bekapott gólt, mert az elmúlt időszakkal ellentétben most tényleg szilárdak voltunk hátul, szinte semmi lehetőséget nem engedtünk nekik, aztán egy lecsúszott lövés után gólt kaptunk. Ráadásul 3 perccel azt követően, hogy megszereztük a második gólunkat, szóval emiatt mérgesek vagyunk."

"A meccs előtt örültem volna, ha valaki azt mondja, hogy 2:1-re nyerni fogunk, de ez most nem a legjobb eredmény. Az esélyek most úgy 51-49% a javunkra."

"Sokat tanulmányoztuk a Portót és tudtuk, hogy fizikálisan erősek, kevésbé összpontosítanak a passzokra, mint a régebbi edző irányítása alatt. Ebben nagyban különböznek a többi portugál csapattól is, de mi tudtuk, hogy milyen focit fognak játszani, és Ivan Marcano is jelezte, hogy már teljesen más csapatról van szó."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Porto, Bajnokok Ligája