De Rossi: Hatalmas megtiszteltetés ennek a Romának a csapatkapitányának lenni

De Rossi: Hatalmas megtiszteltetés ennek a Romának a csapatkapitányának lenni

A BL-kiesés ellenére mérhetetlenül büszke a csapattársaira Daniele De Rossi, a Roma csapatkapitánya.

"A meccs után köszönetet mondtam a srácoknak. Nagyon büszke vagyok rájuk."- mondta De Rossi.

"Ha szeretnénk még jobban felejthetetlenné tenni ezt a fantasztikus BL-sorozatot, ahhoz mindenképpen az első négyben kell végeznünk a bajnokságban, amivel újra kivívjuk az indulás jogát. Emellett hinnünk kell abban is, hogy megnyerhetjük ezt a sorozatot, mert láthattuk, hogy nem vagyunk lemaradva a többiektől."

"Látva, hogy mekkora klub a Roma, minden harmadik évben be kellene jutnunk a BL-elődöntőbe, nem pedig 30 évente egyszer."

"Büszke vagyok a csapattársaimra, és különösen a szurkolókra, akik ezen az estén kint voltak velünk, és akik mindig mögöttünk álltak. Olyan légkört varázsoltak, amit nem láttam már évek óta, még amikor kisgyerek voltam, talán a Bröndby és a Slavia Prága ellen volt hasonló. Végül egyik sem végződött kupasikerrel, de sosem fogom elfelejteni őket."

"Az ilyen estéken érezzük igazán a büszkeséget, a szeretetet, és a lényegét annak, hogy rómaiak vagyunk. Ez az, amire építkeznünk kell."

A csapat tisztában van a képességeivel?

"Igen, tisztában vagyunk vele. Láthatták, hogy továbbjutottunk a BL-negyeddöntőből úgy, hogy senki nem gondolta és hitte volna. Mi kimentünk a pályára, és a végsőkig meggyőződve, hogy képesek vagyunk rá, megcsináltuk."

"Ez az este is hasonló volt: úgy játszottunk, ahogy a meccs előtt is mondtuk, hogy miként szeretnénk. Tényleg hittünk végig, és nem adtuk fel a 90 perc során. Ez az a mentalitás, amit a klub, az edző - aki a többieknél is jobban hitt végig - és a csapat alakított ki."

"Most az a legfontosabb, hogy a csapat gerincét megtartsuk, mert remek, tapasztalt, merész játékosaink vannak, akikkel lehet tovább álmodozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Liverpool, Bajnokok Ligája