De Rossi felkészült két csodálatos estére

De Rossi felkészült két csodálatos estére

A Roma csapatkapitánya tisztában van azzal, hogy hatalmas kihívás vár a csapatra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Roma a mai sorsoláson a Barcelonát kapta ellenfeléül, és az is kiderült, hogy az első mérkőzésre április 4-én Spanyolországban, míg a visszavágóra egy héttel később, április 10-én kerül sor Rómában.

"Csak remek csapatok voltak a sorsolásnál. Lehet, hogy másnak jobban örültünk volna, de ez a Bajnokok Ligája-negyeddöntő. A legjobb 7 közül bárkit kaphattunk volna, és kétség kívül a legjobbat kaptuk, de ilyen a sorsolás."- jegyezte meg De Rossi.

"Elég viszont a szerencséből, meg a balszerencséből, most a két előttünk álló bajnokira fogunk koncentrálni, majd pedig ha eljön az idő, felkészülünk a két csodálatos estére, a két hatalmas európai kihívásra. Készen fogunk állni, és nagyon felkészültek leszünk. Soha nem mond hogy soha."

A Roma csapatkapitánya szerint az, hogy nem ők az esélyesek még nem jelenti azt, hogy ne okozhatnának meglepetést.

"Láttuk, hogy hogyan játszott a Chelsea a Barca ellen legutóbb, és igaz nem nyertek, de elég sokszor kellemetlen helyzetbe hozták a Barcát, és mi is megpróbáljuk majd ezt, meg még ennél is többet."

"Egy olyan játékos ellen fogunk játszani, aki szerintem a legjobb a futball történetében. Teljesen megváltoztatták a futballról alkotott véleményünket, megreformálták az egész játékot. De ne feledjük, mi is ott leszünk 11-en, ők is, és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megpróbáljunk nyerni."

"Mentálisan fel kell majd pörögnünk, és tudatában kell lennünk annak, hogy habár elvileg jobbak nálunk, a futballban bármi megtörténhet. Nem a szerencsével jutottunk el idáig, nem a vesztes szerepét osztották ránk."

"Először is most két remek teljesítményre lesz szükség a Crotone és a Bologna ellen, csak így készülhetünk fel mentálisan megfelelően, mert ezek is nagyon fontos meccsek, mind a bajnokság szempontjából, mind a BL találkozóra történő felkészülés miatt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Barcelona, Bajnokok Ligája