De Rossi: Ez több volt, mint egy sima győzelem

De Rossi: Ez több volt, mint egy sima győzelem

A középpályás szerint a Roma megmutatta, hogy képes folyamatosan három fronton is helytállni.

A kedd esti mérkőzést követően, ahol De Rossi két gólpasszt is kiosztott, a játékos kiemelte, a siker több volt, mint egy sima győzelem, a csapat megmutatta, hogy három fronton is képes folyamatosan helytállni.

"Jó volt nézni minket. Az utolsó pillanatig koncentráltak és erősek maradtunk, ráadásul nagyon szépen játszottunk."- mondta De Rossi.

"Persze a szép futball önmagában nem jelent sokat. Az a legfontosabb, hogy a Sampdoria meccsetől eltekintve, a 2017-es évben eddig végig egységesek, erősek, megbizhatóak és taktikailag érettek voltunk."

Sokkal jobban elviselhető egy vereség olyankor, amikor folyamatos jó meccsek és eredmények veszik közre...

"Igen, habár a mi célunk a Juventus: ők is egyszer kaptak ki 2017-ben, mint mi, de így is jóval előttünk vannak. 7 pont a különbség közöttünk és mindössze annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk ilyen játékkal csökkenteni a hátrányunkat."

A különbség az idegenbeli meccsekben lesz, hiszen akárcsak ők, az összes hazai meccseteket megnyertétek eddig.

"Idegenben elvesztettünk pár pontot, de szerintem ezeken a meccseken nem voltunk önmagunk. A Cagliari elleni meccset például éppen azt követően játszottuk, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából a Portóval szemben. Az Empoli ellen pedig a kapus kifogta a lehetetlent is. Torinóban pedig egy ki-ki meccset játszottunk, amit egy világklasszis csatár fantasztikus találatának köszönhetően vesztettünk el."

"Meg kell próbálnunk több pontot szerezni, mint ők, hogy aztán 3 fordulóval a vége előtt az egymás elleni meccsünk itt Rómában sorsdöntő lehessen. Pozitívan kell hozzáállni. Sok meccs van még hátra."

Mit gondolsz, más ez a Roma az év eleji, vagy a tavalyihoz képest?

"Mások vagyunk. A tavalyi csapathoz képest talán kicsit minőségben gyengültünk, hiszen olyan játékosok távoztak, mint Pjanic és Keita, akik fantasztikusan bántak a labdával, de izomzatban és magasságban fejlődtünk, amire szintén szükség van a Serie A-ban. Szerintem ugyanannyira versenyképesek vagyunk, de az előzőekhez képest másként játszunk. Nem vagyunk sem jobbak, sem rosszabbak ahhoz a csapathoz képest, amelyik a tavalyi szezon második felében olyan jól teljesített és annyira élvezetes volt nézni a játékát."

Miként lehet azt elérni, hogy a Roma a későbbiekben is ilyen mentális felkészültséggel játsszon, mint tette most a Sampdoria ellen?

"Szerintem most igen szemrevalóan játszottunk. Amikor olyan csapat ellen játszol, mint a Fiorentina, akkor sokkal könnyebb több helyet találni és az a tény, hogy az első félidőben sikerült megszerezni a vezetés, csak segített abban, hogy később még jobban kinyíljanak. Persze továbbra is erősnek és koncentráltnak kell maradni."

"Már eddig is sokszor játszottunk így, de ezen az estén ez több volt egy sima győzelemnél, most látványosan is játszottunk. Amennyiben három fronton szeretnénk harcolni, akkor ugyanezt kell csinálnunk. Képesek vagyunk rá."

Ez lenne az egyik legjobb szezonod?

"Igen, szerintem az. Rendszeresen nézem a Roma TV-t és látom a régebbi meccseinket és szerintem számos régi szezonban voltam olyan formában, mint most vagyok. Volt persze kisebb szünet, amikor csapatként sem voltunk jók, aztán tavaly voltak sérüléseim is és még az is kérdéses volt, hogy képes leszek-e újra a régi formában játszani, de végül beadtam a derekam és megtaláltam a formám újra. Néha az egyik sérülés vezet a másikhoz, ami kihatással van rád és nagyon nehéz túltenned magadat rajta."

"De mikor egyszer sikerült kijönnöm az éppen aktuális sérülésből, akkor már csak rajtam múlt, hogy újra a régi legyek, de persze szükség volt a csapat segítségére is. Ahhoz, hogy jól teljesítsél, szükség van a csapat támogatására. Az zavart a legjobban, hogy úgy kell majd befejeznem a pályafutásomat, hogy már sosem leszek az a régi, aki szezonokon át olyan jól szerepelt. De szerencsére már tavaly is sikerült megvalósítanom a jó szereplést."

"Annak ellenére, hogy a sérülések miatt kevesebbet játszottam, boldog voltam tavaly is, mert a többiek nagyon jól játszottak és folyamatosan nyertek. Mindannyian játszani akarunk, de a végén mindig csak az számít, ami a Romának a legjobb."

Milyen volt a meccs végén azt hallani, hogy a te nevedet énekelték a szurkolók?

"Ilyenek a szurkolóink, amikor jól játszol, azt nagyon értékelik. Én mindig nagyon szerettem a szurkolóinkat és nagyon várom már, hogy visszatérjenek a kanyarba az ultrák, mert nagyon hiányoznak. Végre elindultak a dolgok jó irányba, ezért hamarosan az éneklés még hangosabb lehet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Fiorentina