De Rossi: Elmondtam a klubnak, és Dybalának is, hogy mit gondolok

De Rossi: Elmondtam a klubnak, és Dybalának is, hogy mit gondolok

A Roma holnap megkezdi a 2024-25-ös szezont, azonban sokakat jobban érdekel az, hogy mi lesz Paulo Dybala sorsa.

A Roma szurkolótáborát megrázta a hír, miszerint Dybala tárgyalásokat folytat a szaúdi Al Quadsiah együttesével, akitől a pletykák szerint a klub a fizetése miatt szeretne megválni.

Így amikor De Rossi leült, hogy válaszoljon az újságírói kérdésekre a Cagliari elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján, akkor a média emberei szinte csak az argentin játékossal kapcsolatban kérdeztek.

"Roma-szurkoló vagyok, mindig is az leszek, de most nem lehetek ebben a szerepben. Kényes ügyeket kell óvatosan kezelnem. Ha csak pletykákról van szó, egy edző nem kommentálhatja azokat, sem a tárgyalásokat, sem a beszélgetéseket. Nem voltam részese a megbeszéléseknek, és holnap fontos meccsünk lesz, így nem tudok most ezzel foglalkozni." - jegyezte meg De Rossi.

"Talán Paulo valamikor beszélni fog, és elmondja, mi történt az elmúlt napokban. Edzőként elmondtam a klubnak és elmondtam Paulónak is, hogy mit gondolok. Tegnap is nagyszerű játékos volt, nem szűnt meg nagyszerű játékosnak lenni ma sem. Mindig szemtől szemben beszélek a játékosaimmal, de ennél többet nem tehetek."

"Senki sem fontosabb a Románál, ez a döntő. Semmi és senki sem fontosabb a Románál, én csak egy erős csapatot akarok. Egy erős csapatot és jó eredményeket, ennyi. Ha valaki úgy akarja beállítani, mintha valami másra vágynék, az rossz úton jár."

"Azon a napon, amikor elhagyom a Romát, azt akarom, hogy előrébb legyünk a tabellán, mint amikor kineveztek edzőnek."

De Rossi emellett megerősítette, hogy Dybala ott van a Cagliari elleni mérkőzés keretében.

Ennek ellenére a kérdések továbbra is csak a játékossal, és annak esetleges távozásával foglalkoztak.

"Nem arról van szó, hogy nem beszélek erről, mert ez tabu. Egyszerűen csak pletykákról van szó, és talán többről, mint pletykákról, de majd beszélünk, ha és amikor lezárul.” - zárta le De Rossi.

"Ami pedig a holnapi meccset illeti, nincs olyan játékos, aki ne állna a rendelkezésemre"

"Egyedül Leandro Paredes az, aki a  Primavera csapattal fog játszani, mert eltiltás miatt nem léphet pályára."

"Soulé? A játékos veszélyességi mutatói beszélnek arról, amit tavaly tett. Nem szabad az alapján megítélni a játékát, hogy a csapata kiesett, de öt, hat statisztikában az elsők között van az U23-asok között, asszisztokban, kulcspasszokban, átlövésekben. Azon kell majd dolgoznunk, hogy jól érezze magát."

Hogyan lehet összeegyeztetni azt, hogy erősebb csapatod lesz úgy, hogy elveszted az olasz bajnokság egyik legjobb játékosát?

"Beszéljünk erről. Mondok egy példát: egy csapat 1 évvel ezelőtt eladta Fabian Ruizt, Insigne-t, Mertenst, Koulibalyt, és végül megnyerte a Scudettót. Nem azt mondom, hogy mi is meg fogjuk nyerni a Scudettót, hanem azt, hogy néha még erős játékosok elvesztésével is képes a csapat újjáépülni és erősebbé válni."

"Az eddigi döntéseket gyakran én hoztam. A sportigazgatóval együtt választom ki a játékosokat. Néhány elnöknek több beleszólása van gondolom, de itt szabad kezet adnak nekünk."

"Boldogabb voltam, amikor néhány napja a szurkolók nem sértegettek. De van még dolgom, és van néhány technikai meggyőződésem a kívánt játékosokkal kapcsolatban."

"Tegnap beszédet mondtam a csapatnak, azt mondtam: 'Tudom, hogy a pillanat kényes, hogy néhányan talán zavartak, kérem, menjünk el Cagliariba, és gondoljunk az ellenfélre, mintha október lenne. Gondoljunk csak erre a meccsre, és felejtsünk el minden mást'. Még azt is mondtam, hogy ha valakinek nincs kedve, akkor beszéljen velem erről, és én elfogadom, ha itt két órán keresztül az átigazolási piacról beszélek, akkor az ellenkezőjét teszem annak, amit mondtam."

"A szurkolók sértegetései? Ez nem kellemes. A mindennapi életben nem mondanák azt, amit nekem írtak, de nem azért, mert ijesztő, vagy veszélyes vagyok, hanem azért, mert nem járkálsz az utcán és nem kívánsz rosszar annak, aki el akar adni egy játékost vagy elvesztette a meccset."

"30 percig idegesítő, de ha kiszámolod, hogy mennyien vannak az egést Roma-táborhoz képest, akkor rájössz, hogy ez a szám elenyésző."

"Aki ilyen szavakat mond ki egy billentyűzet mögött, az nem méltó. Mindig remélem, hogy szeretni fognak. Tudtam, hogy az idejövetelem alááshatja azt, amit futballistaként tettem, még akkoriban is voltak kényes pillanatok. Néhány pozitív eredmény békét hoz azoknak is, akik a közösségi médiában szórakoznak".

"Dovbyk? Nem különbözik annyira Lukakutól, a tulajdonságai nem változtak teljesen. Nem egy hamis 9-est szerződtettünk, hanem egy befejező csatárt, aki jól támadja a teret, nagyon gyors, erős, elég tisztán irányít, határozott a tizenhatoson belül."

"Megpróbáljuk megértetni vele, hogy mit várunk tőle, anélkül, hogy túl sok jelzést adnánk neki. Túl sok mindent mondtam az új játékosoknak az edzőtábor elején, 10 dolgot akartak egyszerre csinálni, amikor a labda megérkezett. Csökkentettük az utasításokat, hogy az alapvető dolgokra koncentráljanak."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Cagliari, Serie A