De Rossi: El kell mennünk Leccébe és meg kell nyernünk a meccsünket

De Rossi: El kell mennünk Leccébe és meg kell nyernünk a meccsünket

A Roma hétfő koraeste a Lecce vendégeként lép pályára a Serie A 30. fordulójában.

A válogatott szünetet követően a Roma számára Húsvét hétfőn folytatódik a bajnokság, és a csapat a kiesés ellen menekülő Lecce otthonában lép majd pályára.

Daniele De Rossi a Roma TV-nek az edzőpályán beszélt a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait illetően, valamint játékosok állapotáról is elárult részleteket.

"Nagyon várjuk, hogy újra pályán lehessünk, hogy futballozhassunk, ebben az esetben nem is baj, ha kihagyjuk a nyaralást, mert így újra azt csinálhatjuk, amit annyira szeretünk. Az biztos, hogy egy nagyon nehéz akadály vár ránk a Lecce elleni idegenbeli mérkőzés formájában."

"Most a pontok, különösen a kieső helyen, vagy annak közelében álló csapatok számára tényleg duplán, ha nem triplán számítanak, és ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz egy nehéz ellenféllel szemben."

"Biztosan harcosak lesznek, és eléggé kiszámíthatatlanok, mert még csak egy meccset játszottak Gotti irányításával. Két verzióval készültünk, egy kicsit hasonlóval, mint amit korábban más csapatoknál csinált, és egy olyannak, mint amit Salernóban most csinál."

"A válogatott szünet? Ez elkerülhetetlen, és ezt tiszteletben tartom, mivel sok éven át részese voltam. Most már mindenki visszatért, tegnap egy nagyon jólsikerült edzésen vettünk részt. Örültem, hogy így együtt láttam őket, ma egy kicsit fáradtak, de az az érzésem, hogy a csapat már újra belevetette magát abba, ami a fő célunk."

"Ami Dybalát illeti, az ő állapotát majd vasárnap fogjuk kiértékelni. Egyedül intenzívebb edzést végzett, tegnap labda nélkül, ma pedig velünk edzett, de ez egy enyhe edzés volt. Holnap meglátjuk, hogy milyen állapotban van, és megértjük, megtudjuk majd, hogy vigyük-e magunkkal vagy sem. Meglátjuk, hogy játszani fog-e, vagy a kispadon kezd, szóval sok még a kérdőjel."

"Abraham? Tammy nem tud még játszani hétfőn. A felépülése némileg késik egy kicsit, és még két hétre van szüksége ahhoz, hogy készen álljon."

"Az esélyeink a top 4-re? Az ilyen előrejelzések készítése tényleg nem sokat ér. El kell mennünk Leccébe és meg kell nyernünk a meccsünket, de ezt követően is még sok nehéz meccs vár ránk. Ha mindegyikket együtt vesszük figyelembe, akkor halottak vagyunk, ha egyesével, külön-külön nézzük őket, akkor akár megnyerhetjük mindet."

"Senki sem gondolta, hogy az első kilenc meccsemből 7 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget tudunk szerezni. Azt hiszem, ez egy kicsit nagyobb önbizalmat adhat nekünk, hogy a lehető legjobban álljunk neki a következő mérkőzéseknek."

 

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Lecce, Serie A